FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > 28% dintre posesorii de carduri platesc mai mult de un sfert din cumparaturile lunare cu cardul

28% dintre posesorii de carduri platesc mai mult de un sfert din cumparaturile lunare cu cardul

MasterCard Europe a anuntat primele rezultate pe Romania ale studiului MasterIndex dedicat pietei cardurilor. Studiul a fost inclus intr-o cercetare de tip omnibus, desfasurata la nivel national care a analizat obiceiurile legate de utilizarea cardurilor in randul persoanelor de peste 15 ani. Esantionul a fost compus din 1237 de respondenti, 501 dintre ei fiind utilizatori de carduri si 736 non-utilizatori.

Conform studiului, 41% dintre romani detin un card de plata, in timp ce la nivel urban, detinatorii de carduri sunt in proportie de 54%. Procentele difera foarte mult si in functie de nivelul de educatie, de la 20% in randul respondentilor cu studii primare, la 84% in cazul celor cu studii superioare.
In ceea ce priveste utilizarea cardurilor pentru plata la comercianti, 34% dintre respondenti au declarat ca le folosesc pentru achitarea cheltuielilor cel putin o data pe luna, dintre care: 15% o data sau de doua ori pe luna, 16% o data sau de doua ori pe saptamana iar 3% au spus ca platesc zilnic sau aproape zilnic cu cardul.  Piata din Romania a facut progrese importante, 17% dintre posesorii de carduri spunand ca si pentru sumele de sub 1000 RON platesc cu cardul. Dintre posesorii de carduri de credit, 21% declara aceasta preferinta. Pentru sumele de peste 1000 RON procentele cresc la 27%, respectiv 32%, printre posesorii de carduri de credit.

Intrebati de la ce comerciant ar vrea sa aiba un card co-branded, 76% dintre utilizatorii de carduri au ales supermarketurile/hypermarketurile, 39% magazinele de haine si incaltaminte, 24% farmacii, 23% benzinarii si 14% agentii de turism.

MasterIndex a fost realizat in perioada 15-30 martie 2010 de o companie de cercetare independenta. Studiul este o cercetare cu traditie realizata de MasterCard Europe pentru prima data in Turcia, care din anul 1998 aduce date relevante despre piata cardurilor, monitorizand evolutiile comportamentului de utilizare al posesorilor de carduri si atitudinea lor fata de platile electronice.
MasterCard Europe administreaza afacerea MasterCard Worlwide in Europa. Avand sediul central in Waterloo (Belgia), MasterCard Europe este prezenta in 51 de tari europene. In Romania, MasterCard Europe a lansat in 2009 EduCard, o platforma complexa de educare financiara a consumatorilor ce include un site cu informatii in vederea familiarizarii acestora cu notiunile uzuale din domeniul financiar -bancar si a unei administrari eficiente a finantelor personale.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content