FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > 25% dintre posesorii de carduri de credit declara ca platesc cu cardul o data sau de doua ori pe saptamana, arata studiul MasterIndex

25% dintre posesorii de carduri de credit declara ca platesc cu cardul o data sau de doua ori pe saptamana, arata studiul MasterIndex

MasterCard Europe a anuntat rezultatele celui de-al doilea val al studiului MasterIndex, care analizeaza piata locala a cardurilor.

„Noul studiu MasterIndex confirma o serie de aspecte ce puteau fi observate empiric pe piata”, spune Denisa Mateescu, General Manager pentru Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe. „Cardurile raman produsele de baza în portofoliul bancilor si în procesul de bancarizare: 83% dintre posesorii acestora folosesc si alte produse bancare, comparativ cu numai 17%, dintre persoanele care nu au carduri. De asemenea, MasterIndex arata ca posesorii de carduri au venituri în crestere usoara sau chiar semnificativa, comparativ cu acum 5 ani. Astfel, 24% dintre acestia spun ca situatia lor financiara s-a îmbunatatit în ultimii 5 ani, comparativ cu 10% dintre non-utilizatori, ceea ce poate avea mai degraba legatura cu nivelul de educatie superior, pe care tind sa îl aiba posesorii de carduri.”
Majoritatea respondentilor declara ca folosesc cardurile de peste 3 ani: 61%, iar 39% dintre ei chiar de peste 5 ani, fapt ce indica o conturare a istoricului bancar în cazul acestui segment. Ceilalalti respondenti au început sa foloseasca un card de plata în urma cu 2-3 ani – 27% sau cu aproximativ un an – 12%. Persoanele care folosesc cardurile de un an sunt în general elevi si studenti (57%), ceea ce arata potentialul mare al produselor destinate acestui segment.
Intre posesorii de carduri de debit si cei de carduri de credit apar diferente in ceea ce priveste frecventa de utilizare: daca primii platesc cu cardul o data sau de doua ori pe saptamana în proportie de 11%, cea de-a doua categorie înregistreaza 25%.Tendinta crescatoare este si mai accentuata în Bucuresti, ca si în cazul persoanelor cu venituri mari, dintre care 10% obisnuiesc sa utilizeze cardul pentru plata zilnic.
De asemenea, comparativ cu utilizatorii de carduri de debit, mai multi utilizatori de carduri de credit aleg sa achite cu cardul de cate ori este posibil, fara sa tina cont de suma: 10% versus 5%.
Un aspect important al studiului il reprezinta studiul comportamentului posesorilor de carduri in comertul online. Principalele motive pentru care posesorii de carduri fac cumparaturi online sunt urmatoarele: este mai simplu (48%), pot gasi produse care nu sunt disponibile în Romania (40%), este mai rapid (32%), preturile sunt mai mici (32%). Cat despre produse, romanii platesc cu cardul mai ales pentru produse electronice (28%), bilete de avion si rezervari pentru vacanta (18%) si haine si încaltaminte (17%).

Al doilea val al studiului MasterIndex a fost realizat în perioada 26 aprilie -13 mai 2010 de o companie de cercetare independenta. Cercetarea  a fost  desfasurata pe un esantion de 1235 de respondenti, din mediul rural si din cel urban, din toate regiunile tarii. Astfel, studiul s-a desfasurat în orase cu mai putin de 50.000 de locuitori, între 50.000 – 200.000, peste 200.000, în Bucuresti si zonele rurale. Respondentii sunt femei si barbati cu varsta de peste 15 ani, iar datele au fost culese prin interviuri asistate de un operator.

MasterCard Europe administreaza afacerea MasterCard Worldwide în Europa. Avand sediul central în Waterloo, Belgia, MasterCard Europe este prezenta în 51 de tari europene. Prin intermediul retelei sale de birouri locale, MasterCard Europe întelege si vine în întampinarea diverselor nevoi ale clientilor din diferitele piete din Europa, permitandu-le sa realizeze afaceri asa cum îsi doresc.

În Romania, MasterCard Europe a lansat în anul 2009 EduCard, o platforma complexa de educare financiara a consumatorilor, ce include un site cu informatii în vederea familiarizarii acestora cu notiunile uzuale din domeniul financiar-bancar si a unei administrari eficiente a finantelor personale. 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content