FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > 20% cresteri estimate pentru Smithfield Ferme in 2009

20% cresteri estimate pentru Smithfield Ferme in 2009

Compania Smithfield intentioneaza sa isi continue planurile de dezvoltare in Romania, in parteneriat cu fermierii locali, prin intermediul programului "contract grower" care inlesneste accesul la fondurile europene prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Investitiile sale au depasit 600 milioane de dolari - 500 mil. dolari in cadrul Smithfield Ferme si 100 mil. dolari pentru partea de abatorizare -Smithfield Prod, fiind in acest moment cel mai mare investitor in agricultura din Romania, se arata intr-un comunicat al companiei.

Operatiunile Smithfield in Romania vizeaza dezvoltarea de ferme, activitati agricole de productie de cereale si furaje combinate, abatorizare si distributie.

Smithfield Ferme a creat un numar de peste 850 de locuri de munca dintre care peste 65 % ocupate de persoane care traiesc in mediul rural. Deschiderea unei noi ferme de scroafe matca de 10.000 capete in perioada imediat urmatoare va crea inca 100 noi locuri de munca. Compania estimeaza o crestere a cifrei de afaceri in 2009 cu 20%.

Compania Smithfield Ferme cultiva peste 20.000 ha de teren agricol - 10.000 ha detinute in proprietate si alte 10.000 aflate in arenda. Smithfield Ferme a construit, de asemenea, si doua fabrici de nutreturi combinate (FNC) printre cele mai moderne din Europa - investitii ce depasesc 60 mil. euro, avand o capacitate de stocare de 40.000, respectiv 63.000 t si o capacitate de productie de 8.000 t furaje/saptamana, fiecare.

Smithfield Ferme este totodata un partener important al fermierilor locali care produc cereale. In anul 2008, Smithfield a achizitionat in exclusivitate de pe piata locala din vestul tarii o cantitate de circa 200.000 t de cereale destinate producerii de furaje. Pentru anul 2009, se estimeaza achizitia a peste 250.000 t de la toate categoriile de producatori agricoli locali - fermieri independenti, asociatii de producatori sau societati agricole de productie.

"Smithfield Ferme dezvolta si un program de parteneriat cu fermierii locali numit "contract grower", privind cresterea si ingrasarea porcilor. Prin intermediul acestuia, fermierii locali beneficiaza de consultanta din partea companiei noastre pentru absorbtia fondurilor europene destinate dezvoltarii sectorului zootehnic, si de know-how pe intreaga durata a construirii si operarii investitiei", a declarat Bogdan Mihail, Director General Smithfield Ferme.

In cadrul programului, fermierii au oportunitatea de a lucra intr-un sistem integrat, beneficiind de animale cu o genetica superioara, furaje specializate pe categorii, pe tipuri si categorii de varsta si asistenta veterinara calificata.

Smithfield Ferme detine in judetele Timis si Arad 39 de ferme operationale, si alte 9 de ferme aflate in diferite faze de constructie sau in proceduri de autorizare. Compania activeaza pe raza a peste 30 de comune si orase contribuind anual la bugetul acestor localitati cu sume importante care, in cazul celor mai mici, reprezinta pana la 15-20% din totalul taxelor si impozitelor incasate de catre consiliile locale. In multe cazuri, in mediul rural, obiectivele de productie ale companiei reprezinta singura investitie economica din zona.

Smithfield Ferme a primit recent premiul pentru cel mai mare investitor in agricultura din Romania si pentru cel mai mare crescator de suine, in cadrul Galei FinMedia destinata companiilor de top din agricultura si industria alimentara.

Investitiile facute pentru a opera fermele in conformitate atat cu normele locale cat si cele europene depasesc, in prezent, 35 mil. euro.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content