FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Webinar Dell Technologies: Viitorul în retail este influențat de tehnologiile emergente

Webinar Dell Technologies: Viitorul în retail este influențat de tehnologiile emergente

Dell Technologies

Chiar și înaintea pandemiei, când nevoia digitalizării a crescut accelerat, știam deja că fiecare organizație este – sau ar trebui să fie – una digitală. Pentru companii care interacționează în mod direct cu consumatorii, precum cele care activează în industria de retail, transformarea prin tehnologie este esențială, dacă își doresc să rămână relevante în viitorul apropiat.

Pentru acestea, Dell Technologies organizează pe 30 iunie un webinar, Smart Retail: Practici de Siguranță & Securitate, în care Nigel Steyn, IoT Expert Consultant Dell Technologies va prezenta cele mai noi și aplicate soluții. Aflați, mai jos, de ce sunt acestea importante și cum pot aduce valoare semnificativă afacerilor din retail.

La ce se așteaptă consumatorii în noua eră a datelor și tehnologiilor emergente?

Consumul de tehnologie a crescut masiv în ultimii ani. Consumatorii sunt conectați de oriunde, datorită internetului de mare viteză și dispozitivelor mobile, motiv pentru care așteptările lor în materie de cumpărături s-au schimbat: își doresc o experiență personalizată și o corelare dintre online shopping și interacțiunea lor cu magazinul.

Studiile arată că, deși majoritatea procesului de cercetare a produselor are loc online, atunci când o persoană ia decizia cumpărării, tranzacția se petrece, de cele mai multe ori, în magazin. Mai mult, 76% dintre cumpărătorii care aparțin Generației Z consideră că magazinele fizice oferă experiențe mai bune de cumpărare.

Care sunt beneficiile pe care le resimt companiile atunci când implementează aceste soluții?

Companiile care își doresc să ducă experiența de cumpărare și fidelizare a consumatorilor către următorul nivel ar trebui să includă în strategia de retail aceste soluții tehnologice. Conform specialiștilor de la Dell Technologies, una dintre cele mai mari companii producătoare de tehnologie din lume, fiecare mediu de cumpărare, proces de luare a deciziilor și modul în care acestea se reflectă în profit pot fi îmbunătățite și eficientizate, aplicând corect aceste soluții.

Pe scurt, companiile pot colecta, integra și analiza date, pot îmbunătăți marjele de profit, scădea costurile și reduce riscurile de securitate. Descoperiți, mai jos, câteva beneficii dovedite ale soluțiilor furnizate de către Dell Tehnologies:

1. Experiență personalizată a consumatorului

Setările tehnologiei edge permit analiza profundă a datelor, ceea ce rezultă în insight-uri mult mai aplicate. Preferințele consumatorilor și criteriile de selecție, atât online, cât și offline sunt colectate în timp real, astfel încât retailerul poate oferi consumatorului experiența de care are nevoie, în fiecare punct din magazin.

De exemplu, sistemul de recunoaștere facială poate indentifica un client la intrare în magazin și poate afișa o ofertă pe ecrane pentru un produs căutat de către client online.

2. Inventar predictiv și management al lanțului de aprovizionare

Soluțiile bazate pe edge și IoT (Internet of Things) permit retailerilor să țină sub control stocurile de produse, putând anticipa când este nevoie de un anumit produs, pe un anumit raft. De exemplu, algoritmii bazați pe Inteligența Artificială oferă previziuni inteligente cu privire la stocul produselor pentru următoarele luni sau următorul sezon și informează automat atât producătorul, cât și departamentul de logistică cu privire la cerere. Această previziune oferă multă eficiență pe tot lanțul de retail.

3. Prevenție avansată cu privire la furturi

Astăzi, retailerii pot prezice potențiale situații de furt, printr-o analiză făcută în edge în timp real, oferind informații acționabile, tot în timp real.

Soluțiile Dell Technologies au un impact pozitiv asupra business-ului, pe termen scurt, mediu și lung. Exemplele enumerate mai sus sunt doar câteva dintre numeroasele studii de caz ale soluțiilor Dell Technologies. Acestea stau la baza viitorului în retail, a unei experiențe de cumpărare semnificativ mai plăcută și a eficientizării proceselor din interiorul unui magazin. Toate se reflectă atât în fidelizarea clienților, cât și în profit.

În data de 30 iunie, Dell Technologies organizează un webinar, în care unul dintre cei mai cunoscuți specialiști IoT, Nigel Steyn, prezintă soluțiile care transformă industria de retail prin tehnologie. Participarea la webinar este gratuită.

Află cum îți poți duce afacerea la nivelul următor, înscriindu-te aici.

*Articol susținut de Dell Technologies

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content