FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Următorul target pentru Lidl în România: 300 de magazine

Următorul target pentru Lidl în România: 300 de magazine

Magazin Lidl

Retailerul Lidl și-a bugetat deschiderea a cel puțin 15 unități comerciale pentru anul financiar 2019 (început la 1 martie n.r.), până în acest moment fiind inaugurate 3 unități comerciale. Cât despre planurile pentru următorii ani, targetul discounterului german este pragul de 300 de magazine la nivel național.

”Pragul de 500 de magazine e foarte departe. Noi creștem cu minim 15 unități pe an, astfel că mai avem mult până acolo. Suntem însă foarte aproape de magazinul cu numărul 250, astfel că următoarea țintă este atingerea a 300 de magazine”, a declarat Cristina Hanganu, Communication & CSR Director Lidl România în cadrul evenimentului de inaugurare a noului depozit logistic de la Roman.
În perioada imediat următoare sunt programate două deschideri, la Vatra Dornei și Gura Humorului.

Primul centru logistic din zona Moldovei

În paralel cu investițiile în expansiune, retailerul a direcționat o sumă importantă și în zona de logistică. Astfel, Lidl a inaugurat primul centru logistic din Moldova, în apropiere de Bacău, în comuna Cordun. Acesta este al cincilea depozit Lidl în România și deservește 50 de magazine din regiune.

”Eficiența este în ADN-ul nostru și acesta este motivul pentru care deschidem acest centru logistic. Pe măsură ce am crescut numărul unităților operate, au crescut și distanțele de transport a mărfii. Și ca să asigurăm prospețime, trebuia să avem un depozit la o distanță rezonabilă”, a punctat Cristina Hanganu.

Cu o suprafață totală construită de peste 45.000 m2, pe o suprafață a terenului de 133.000 m2, noul centru logistic Lidl este situat în comuna Cordun, în proximitatea drumului european E85, acesta fiind un factor important în alegerea locației, deoarece permite menținerea distanței medii de transport a produselor către magazine, sub 150 de kilometri, și eficientizează procesul de distribuție din zona de est a țării.

„Parte din strategia noastră de business sustenabil, eficiența este unul dintre principiile după care ne ghidăm și în activitatea de expansiune, așadar construirea primului depozit Lidl din zona Moldovei a venit ca un pas firesc, datorită ritmului crescut de dezvoltare a rețelei noastre de magazine. Poziționarea centrului logistic în apropierea drumului E85 ne permite optimizarea traseelor autovehiculelor și, implicit, ne ajută să reducem impactul asupra mediului. Totodată, ca toate clădirile noi din portofoliul nostru, și aceasta a fost realizată folosindu-se tehnologii avansate din domeniul construcțiilor”, a completat Vincent Martin, Director Regional Roman, Lidl România. 

Astfel, în acest moment distanța medie de aprovizionare a magazinelor din zona Moldovei este de 150 de kilometri, în scădere cu mai mult de 15% față de distanța anterioară. ”În momentul acesta depozitul aprovizionează 50 de magazine, dar poate să susțină 60-70 de locații. Acest lucru depinde însă de vânzări, distanțe, de rulajele dintr-o anumită zonă, de densitatea magazinelor, puterea de cumpărare etc.”, a mai precizat Cristina Hanganu.

Reprezentanții companiei nu au dorit să precizeze valoarea investițiilor în centrul logistic de la Roman.  Întrebați dacă valoarea a fost similară cu cea de la centrul logistic din Lugoj, unde investiția s-a ridicat la 20 de milioane de euro, Cristina Hanganu a precizat că ”nu e ieftin să construiești sustenabil, dar ne asumăm acest lucru. Știm că este o investiție pe termen lung, dar este în același timp o investiție care ne asigură eficiența operațiunilor, dar și eficiența operării clădirii. Astfel, investim în cele mai noi tehnologii pentru că știm că nu vor fi depășite după un an sau doi”.

Lidl, parte a grupului Schwarz, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 30 de țări din întreaga lume și operează aproximativ 10.500 de magazine și peste 150 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial. În România retailerul operează 243 de unități comerciale și 5 centre logistice.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content