FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Strauss Coffee duce mai departe conversația despre #MomentultăuDoncafe cu o nouă campanie

Strauss Coffee duce mai departe conversația despre #MomentultăuDoncafe cu o nouă campanie

 

„Momentul tău Doncafé și te împrietenești cu ziua” este noua campanie a mărcii Doncafé, campanie care aduce în discuție nevoia de mai multe momente de intimitate centrate în jurul cafelei, mai ales în această perioadă încărcată emoțional.

Una dintre mărcile lider ale pieței de cafea din România care are probabil cea mai mare amprentă în canalele de distribuție din România, activând cu succes în triada de canale Retail-Away From Home-ECOMM, Doncafé reflectă în noua campanie ceea ce consumatorii ne spun: momentele intime de cafea s-au înmulțit mai ales în perioada dimineții.

Poziționarea mărcii Doncafé în jurul celei mai importante motivații emoționale de consum, momentul de liniște, pauză și relaxare înainte de a te reconecta cu ritmul alert al vieții moderne, are mai mult de un deceniu și a apărut din nevoia de a secvenția ritmul alert în care se desfășoară viața. Între atâtea lucruri de făcut, fie că sunt treburi casnice, în familie sau la serviciu, avem nevoie cu toții de pauze în care să ne punem gândurile în ordine sau să ne relaxăm, să ne facem planurile sau doar să ne ordonăm, toate înainte de a ne reconecta cu societatea.

Dialogul cu consumatorii de cafea, și specific cu consumatorii Doncafé, a început în 2012 cu campania Milioane de lucruri de făcut. Un moment pentru ține. În această campanie evidențiam rolul femeilor în postura de mame, de adevărat “cap al familiei”. Doamnele fără de care nu se învârte gospodăria, micul dejun, temele copiilor, au nevoie să le fie reamintit să-și ia un moment pentru ele.

Recunoașterea importanței femeilor în ecosistemul zilnic a fost doar preambulul următoarei campanii care a ridicat la rang de manifest emanciparea: momente de trezit femeile. Campania a avut rol de catalizator al deciziilor în viață și a reiterat impactul micilor momente de cafea în viața de zi cu zi.

Acum ca o continuare naturală și adaptată timpurilor actuale, Doncafé vine ca un liant al începutului de zi, cu momente care să „te împrietenească cu ziua”.

Despre Doncafé

De la început marca Doncafé a fost vârful de lance al portofoliului companiei, având un pilon foarte solid în piața de retail, cu succes în categoria de cafea prăjită și măcinată prin Doncafé Selected care este asociat de consumatorii noștri cu un brand de încredere, care a evoluat permanent. Alături de Doncafé Selected, se regăsesc și celalalte variante ale brandului: Doncafé Supremo, Doncafé Elita, Doncafé Green active, Doncafé Decaff.

Consumatorii sunt foarte deschiși la inovații și reacționează imediat la noutăți, iar preferințele lor au migrat în ultimii ani către cafele care înglobează preponderent Arabica.

De aici și colaborarea cu cel mai renumit nume din industria cafelei din România: Alexandru Niculae. Singurul român fost campion mondial la prăjit cafea și renumit barista, Alex ne-a ajutat să dezvoltăm Doncafé Supremo 100% Arabica-cafea prăjită și măcinată și Doncafé Selected 100% Arabica-cafea boabe prăjită. 

Gama Espresso alcătuită din Doncafé Espresso Cremoso și Doncafé Espresso Perfetto, în varianta de 1 kg, a venit în întâmpinarea iubitorilor de espresso. Special create pentru toți consumatorii de cafea ce își prepară cafeaua la mașini tip espressor automat sau își râșnesc acasă cafeaua boabe, pentru a experimenta o cafea cu adevărat proaspătă.

Iar pentru consumatorii îndrăgostiți de cafeaua de la cafenele, alături de gama complexă Doncafé Fresh dedicată canalului e-comm, a fost dezvoltată și gama Barista cu 2 sortimente semnate de experții noștri, Ghiuli Aptisa- Coffee Creator și Viorel Petre- Master Roaster: Doncafé Fresh Barista Expert-American Roast și Italian Roast.

Despre piața de cafea din România

Dezvoltarea culturii cafelei și accesul la complexitatea categoriei a orientat consumatorii spre replicarea experiențelor acasă. Își doresc să se bucure acasă de o cafea “ca la cafenea”, de un espresso cremos, de o cafea de origine sau specialități de cafea cu lapte. De altfel, majoritatea consumatorilor preferă să consume cafeaua cu lapte, cu o creștere a acestora în segmentul de cafea boabe: 41% în 2021 comparativ cu 39% în 2020.

A crescut, de asemenea, procentul ceștilor mici în asociere cu creșterea numărului de consumatori care beau mai mult de 1 cafea/ zi, tendința fiind să-și creeze mai multe momente de consum pe parcursul unei zile.

Cosumatorii își păstrează în continuare preferințele de achiziție de cafea din marile lanțuri de magazine. Deși hypermarketul rămâne pe primul loc, din ce in ce mai mulți consumațori accesează rețelele de tip discounter, unde se observă o creștere în 2021 comparativ cu 2020 atât în segmentul de cafea prăjită și măcinată, cât și în cel de cafea boabe, acest canal depășind supermarketurile.

 

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content