FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Retailerul rus Svetofor intră pe piața din România

Retailerul rus Svetofor intră pe piața din România

Supermarket Mere

Svetofor, unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine de tip hard-discount din Rusia, intră pe piața din România și urmează să deschidă primele două locații la începutul lunii septembrie sub brandul “Mere”.

Fondată în 2009, rețeaua Svetofor numără peste 800 de magazine localizate în Rusia, Kazahstan, Belarus și China, iar în prezent intenționează să înceapă activitatea și în țările din Uniunea Europeană sub denumirea “Mere”. Pe lista scurtă a țărilor unde compania vrea să deschidă noi magazine sunt România, Germania, Azerbaidjan și Polonia, în total fiind planificate un număr de 250 de noi locații.

În România compania numără deja circa 50 de angajați și a ales să deschidă primele două magazine în Snagov și Brașov, inaugurarea fiind planificată pentru începutul lunii septembrie, a confirmat pentru Progresiv Daniel Vasile, Manager Achiziții Mere.

“Dacă lucrurile vor evolua așa cum ne-am propus avem în plan deschiderea a 16 unități până la final de an. Ne uităm la mai multe zone din România și vom deschide acolo unde vedem potențial. România a fost aleasă pentru că piața de retail de aici se aseamănă cu cea din Rusia la nivel de obiceiuri de consum, dar și putere de cumpărare”, a precizat Daniel Vasile.

Primele magazine vor avea o suprafață cuprinsă între 800 și 1.200 mp și un număr de 20 de angajați per unitate. Sortimentația va fi compusă din 70% produse alimentare și 30% non-alimentare, cu proveniență locală. Retailerul se va adresa în special cumpărătorilor cu venituri mici și medii.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content