FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > P&G obține ajutor de la stat pentru noua fabrică de la Urlați

P&G obține ajutor de la stat pentru noua fabrică de la Urlați

Ariel Pods

Gigantul american Procter&Gamble a obținut un ajutor de la stat în valoare de 29,05 milioane de lei, sumă care va finanța construcția noii fabrici din Urlați, județul Prahova, unde vor fi produși detergenți pentru spălat rufe de tip capsulă.

Construcția noii unități de producție urmează să fie demarată în această lună, termenul estimativ pentru startul producției fiind începutul lui 2021, potrivit declarațiilor companiei. În urma acestei investiții vor fi create aproximativ 120 de noi locuri de muncă în primii doi ani de funcționare a fabricii.
P&G este una dintre cele șapte companii care au semnat acorduri de finanțare cu Ministerul Finanțelor, în urma cărora proiectele, cu o valoare totală de 620,9 milioane de lei, vor beneficia de ajutoare de stat cu o valoare cumulate de 194,3 milioane de lei.

P&G a deschis în anul 2010 fabrica de produse pentru îngrijirea părului în urma unei investiții inițiale de 100 de milioane de dolari, unitate care a devenit între timp centru de export. În fabrica de șampoane de la Urlați lucrează aproximativ 300 de oameni, iar 90% din volume sunt livrate pe piețele externe. Aici se produc șampoane Head & Shoulders și Pantene pentru piețe mari din regiune, precum Rusia și Turcia. Terenul pe care este construită fabrica are o suprafață de 25 de hectare, unitatea ocupând efectiv 6 hectare.

Procter&Gamble a deținut pe plan local o fabrică de detergenți la Timișoara, pe care a vândut-o grupului german Falli în anul 2014. La Timișoara se produceau detergenți de rufe, produse pentru îngrijirea țesăturilor și detergenţi de vase, Procter&Gamble achiziționând această fabrică de la statul român în 1995, după care a modernizat-o şi a extins-o, mare parte din producţie mergând către export.

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content