FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Lantmännen Unibake demarează o investiție de 90 mil. euro pe piața locală

Lantmännen Unibake demarează o investiție de 90 mil. euro pe piața locală

Lantmannen Unibake

Lantmännen Unibake, unul dintre cei mai mari producători globali de produse de panificație proaspete și congelate, continuă investițiile pe plan local și demarează o investiție de 90 de milioane de euro într-o nouă facilitate de producție. Noua fabrică reprezintă o expansiune semnificativă a producției prin care compania își consolidează poziția și capacitatea în regiunea Europei de Sud-Est.

Noua brutărie va fi ridicată în orașul Pantelimon (jud. Ilfov) pe aceeași platformă industrială unde funcționează și fabrica actuală, achiziționată de companie în urmă cu șase ani și care produce atât pentru piața locală, cât și pentru export.

„Dacă m-aţi fi întrebat acum 3 ani v-aş fi spus că exporturile reprezintă 30% din producţie, dar acum ponderea exporturilor în total vânzări este de 8% şi asta pentru că prioritizăm piaţa locală. Noua fabrică ne ajută să continuăm să fim un hub regional şi să ne întărim această poziţie. Probabil vom putea să ajungem la o cotă de 25-30% a exporturilor, evoluția va depinde însă și de ce clienţi vom avea”, spune Viorel Ognean, Managing Director Lantmännen Unibake România și South-East Europe.

Planul total de investiții include trei linii noi de producție, care vor fi instalate într-o clădire nouă, până la finalul anului 2026.  Anul trecut, compania a comercializat peste 13.000 de tone, iar pentru anul acesta Lantmännen Unibake estimează o producţie de peste 14.000 de tone. Noua unitate de producţie va asigura un volum de 60.000-70.000 de tone de produse.

„Odată cu prima linie de producție ne dublă practic capacitatea de producție și apoi, cu fiecare linie nouă, capacitatea va crește exponențial. Cu această investiţie, extindem semnificativ activităţile actuale în această regiune, consolidăm bazele pentru creşterea competitivităţii şi a afacerii noastre în viitor”, a declarat Jan E. Hertz, Chief Commercial Officer Lantmännen Unibake.

Retailul, un canal de interes pentru Lantmännen Unibake

În fabrica din Pantelimon, compania are 130 de angajaţi, iar în a doua fabrică producătorul va angaja 300 de oameni. Fabrica actuală deserveşte atât piaţa locală, cât şi alte pieţe din Europa şi realizează atât specialități de pâine, cât și produse fast-food.

”În acest moment, canalul HoReCa este mai mare decat retailul, dar sunt și formate de produse diferite. Retailul este însă un canal de interes pentru noi pe care l-am dezvoltat constant. În 2016 când am intrat pe piață prin preluarea unor active ale Goodmills, exista o colaborare cu un retailer și din acel punct am construit constant. Am dezvoltat rețete, forme de ambalare și acum nu există niciun retailer important cu care să colaborăm, fie pentru producția de private label, fie prin brandul nostru. Este în continuare loc de creștere pe acest canal de vânzare, însă până acum nu aveam capacitate de producție”, a mai punctat Viorel Ognean.

Lantmännen Unibake România a încheiat 2021 cu o cifră de afaceri de 102 milioane de lei (20,7 milioane de euro), în creştere în lei cu 36% faţă de anul precedent. Pentru anul acesta compania estimează o cifră de afaceri de 25 de milioane de euro, iar la momentul finalizării investiției, Lantmännen Unibake România se așteaptă să atingă afaceri anuale de până la 100 de milioane de euro.

Lantmännen Unibake este unul dintre cei mai mari grupuri de panificaţie din Europa şi are afaceri de 1,1 miliarde de euro anual. Lantmännen Unibake face parte din grupul Lantmannen, o cooperativă agricolă deţinută de 20.000 de fermieri suedezi, cu afaceri de 4,8 miliarde de euro.

Grupul a intrat direct pe piaţa locală în anul 2016, atunci când a cumpărat active din domeniul de panificaţie ale Goodmills România (fosta Titan SA). Pe lângă producţia de chifle, compania comercializează produse de patiserie şi alte produse de panificaţie, produsele grupului fiind comercializate sub brandul Schulstad.
 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content