FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Infuzie de 15,7 mil. euro pentru expansiunea Profi de la BERD

Infuzie de 15,7 mil. euro pentru expansiunea Profi de la BERD

Profi

Retailerul Profi, deținut de fodul de investiții Mid Europa Partners, a accesat un credit în valoare de 15,7 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Împrumutul va susține planurile de expansiune, inclusiv prin achiziții, în perioada 2021-2025, dar și renovări și investiții în depozite, potrivit unui comunicat publicat de BERD.

„Investițiile vor face ca brandul să pătrundă în zone noi și slab deservite, în principal în afara marilor centre urbane. De asemenea, furnizorii locali ai Profi își vor putea îmbunătăți calitatea produselor, ca urmare a sesiunilor de instruire și consultanță din partea agronomilor interni. Proiectul va îmbunătăți, de asemenea, alfabetizarea digitală și financiară, precum și abilitățile operaționale în rândul personalului, compania oferind trainiguri noilor angajați și managerilor de magazine Profi”, este precizat în comunicatul BERD.

Împrumutul este pe o perioadă de 5 ani cu o perioadă de grație de 2,5 ani. Acesta nu este primul contract de credit semnat de Profi cu BERD, în 2016 lanțul de magazine a împrumutat aproximativ 40 de milioane de euro pentru expansiune, iar în 2017 Mid Europa Partners, proprietarul retailerului, a primit 25 de milioane de euro, ca investiție de capital de la (BERD) pentru extinderea rețelei de magazine, în special în orașele mici.

Planurile companiei vizează o expansiune accelerată în următorii trei ani, ceea ce presupune inaugurarea a peste 1.300 de magazine până în 2024. Potrivit datelor comunicate de companie, în 2024 pe teritoriul României ar urma să funcționeze 2.561 de magazine Profi.

Profi operează în prezent 1.476  de magazine la nivel local și are în plan accelerarea expansiunii prin magazine preluate de mici antreprenori în sistem de franciză, în acest moment numărul de unități Agent Profi fiind de peste 400. 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content