FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Fabrica de lactate și brandul Lactag au fost scoase la vânzare

Fabrica de lactate și brandul Lactag au fost scoase la vânzare

produse Lactag

Casa de Insolvență Transilvania, administratorul judiciar al producătorului de lactate și mezeluri Lactag, a scos la vânzare fabrica de lactate pe care compania o deține pentru 13,41 milioane de lei, potrivit datelor publicate de CITR.

Fabrica este amplasată la periferia oraşului Costești, în județul Argeș, și este structurată pe cinci secții: produse proaspete, smântănă-unt, brânză proaspătă, telemea și lapte consum, având o capacitate de producție de maximum 50.000 de litri / zi.

”Planul de redresare prevede că în ultimul trimestru – dacă nu s-au acoperit creanțele de la masa credală – se va vinde și fabrica de lapte. Astfel, au început procedurile de vânzare din 18 februarie, când a început ultimul trimestru. Momentan procedura este suspendată de către judecătorul sindic. Odată cu vânzarea fabricii este scos la vânzare și brandul Lactag, astfel, producția va continua doar dacă cumpărătorul fabricii va dori acest lucru”, a explicat pentru Progresiv Ionuț Șandor, Partener în cadrul CITR.
Produsele Lactag sunt listate în peste 2.000 de magazine din retailul independent din sudul țării, dar și în toate magazinele de tip hypermarket, sub brandul Lactag sau sub marcă proprie a retailerilor. Produsele lactate sub marcă privată reprezintă 47% din totalul businessului, principalii clienți fiind Kaufland, Carrefour, Simultan, Auchan sau Annabella.

Din planul de redresare au făcut parte și vânzarea fabricii de mezeluri Pe Gustate, scoasă la vânzare de CITR în august 2017, dar și vânzarea diviziei de retail. Astfel, din cele 14 magazine pe care producătorul le deținea la momentul august 2017, în acest moment nu mai operează niciunul, magazinele fiind închise treptat.

Producătorul de lactate din județul Argeș a fost preluat în anul 2012 de către oamenii de afaceri Robert Iriza și Adriean Asan-Mic. Businessul a fost extins un an mai târziu, odată cu preluarea fabricii de mezeluri din județul Dolj. Totodată, producătorul a dezvoltat de-a lungul timpului și o rețea proprie de magazine, care ajunsese la 28 de unități comerciale în București și județele Dolj, Olt, Vâlcea și Argeș. Lactag și-a cerut insolvența în februarie 2016, compania având datorii de peste 67 de milioane de lei. Cele mai mari datorii, de peste 23 de milioane de lei, au fost acumulate către bănci (Raiffeisen Bank – 16,5 milioane de lei, Garanti Bank – 6 milioane de lei, Unicredit – un milion de lei).

Producătorul a raportat pentru 2019 o cifră de afaceri de 36,78 milioane de lei și pierderi de circa 6,2 de milioane de lei, în scădere prin comparație cu 2018 când pierderile au fost de 4,5, iar cifra de afaceri a fost 57,97 milioane de lei.

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content