FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Cum își securizează producătorul Azuga o creștere de minim 20% în acest an

Cum își securizează producătorul Azuga o creștere de minim 20% în acest an

Azuga

Roua Development, compania care produce brandurile Azuga și Perla Covasnei, estimează că va înregistra anul acesta o creștere de minim 20% a businessului pe fondul investițiilor bugetate, dar și a apetitului consumatorilor pentru produse sănătoase, a spus pentru Progresiv Violeta Moraru, Președintele Consiliului de Administrație al companiei.

În primele șase luni ale acestui an Roua Development a bifat o creștere a cifrei de afaceri de 24%, până la 22 de milioane de lei, comparativ cu aceeași perioadă din 2021. Nici provocările nu au lipsit, printre cele mai importante fiind scumpirile masive la toate materiile prime, energie, transport coroborate cu întârzieri foarte mari la livrările de piese pentru echipamente, fapt care a afectat realizarea obiectivelor în sezonul de vârf. “Deși costurile au crescut foarte mult, noi am încercat sa fim mai eficienti și prețurile au fost majorate infim de puțin versus creșterea costurilor de productie și transport. Am încercat să fim alături de clienții noștri și să îi sprijinim cât putem în aceste vremuri deloc ușoare prin care trecem”, a declarat Violeta Moraru.

Compania a investit anul acesta aproximativ 500.000 de euro în transport, în flota proprie, respectiv peste 700.000 de euro în echipamente de producție cu un consum redus de energie.

Citiți și: Perspective line pentru categoria de apă îmbuteliată în acest an

Creșterea de minim 20% a afacerilor în acest an va fi determinată de trendul de consum a unor produse sănătoase, așa cum este apa, și de creșterea temperaturilor de la an la an. “Trendul care va defini industria de profil vizează creșterea consumului de apă plată și creșterea ponderii articolelor de prim preț, având în vedere recesiunea pe care o așteptăm”, a adăugat executivul.

Roua Development a preluat fabricile de îmbuteliere a apei din Azuga (județul Prahova) și Catalina (județul Covasna) și operațiunile de producție și distribuție ale brandurilor Azuga și Perla Covasnei. Fabricile sunt deținut de familia Violeta și Valerii Moraru. În 2017, producătorul Azuga Waters și Perla Covasnei a intrat în insolvență.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content