FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Asociația ARILOG: trebuie reglementată redistribuirea forței de muncă între sectoare de activitate

Asociația ARILOG: trebuie reglementată redistribuirea forței de muncă între sectoare de activitate

Logo ARILOG

ARILOG (Asociaţia Specialiştilor din Logistică, Depozitare și Transport) solicită Guvernului României și Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă să reglementeze de urgență un cadru legal facil prin care să se redistribuie forța de muncă între diferite sectoare de activitate.

“Există numeroase domenii care au închis activitatea și care au angajații în șomaj tehnic: fabrici automotive, turism, horeca. Acest personal trebuie să fie accesibil ușor companiilor a căror activitate este vitală în aceste momente, pentru procesele de muncă ce nu necesită personal specializat (firme producătoare de alimente, magazine alimentare, activități de depozitare), pentru a suplimenta eventuale îmbolnăviri de coronavirus și concediile pentru supravegherea copilului”, se arată într-un comunicat al asociației.

Logistica este un domeniu de activitate ce contribuie la procesul vital de livrare a alimentelor și medicamentelor către populație în această perioadă de criză. Reprezentanții ARILOG au mai precizat că trebuie protejate cu prioritate toate activitățile din lanțul de aprovizionare, inclusiv industria ambalajelor (primare și secundare), precum și serviciile conexe (retur și mentenanță a ambalajelor). “Avem semnale de la partenerii noștri că în Italia și Spania aceste domenii de activitate au fost suspendate nefiind considerate importante, iar acest fapt a dus la blocaje în lanțul de aprovizionare. Având aceste exemple concrete, propunem considerarea măsurilor necesare pentru a nu repeta aceleași greșeli”, au completat aceștia.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content