FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > XXL Mega Discount Ploiesti, 4 milioane de euro si o pozitionare inedita. VEZI GALERIE FOTO

XXL Mega Discount Ploiesti, 4 milioane de euro si o pozitionare inedita. VEZI GALERIE FOTO

Dupa mai bine de 9 luni de lucrari de amenajare si o investitie de peste 4 milioane de euro, XXL Mega Discount Ploiesti si-a deschis astazi portile cu un concept si o abordare unica in Romania: primul discounter pentru femei.

 

XXL MEGA DISCOUNT PLOIESTI, PE SCURT
Suprafata totala: 2800 metri patrati
Produse: peste 8000
Numar angajati: peste 100
Valoare investitie: peste 4 milioane de euro
Parcare: 150 locuri
Program de lucru: Luni – Sambata 7.30 – 22.00; Duminica 7.30 – 20.00.

„XXL Mega Discount Ploiesti aduce un concept complet nou, testat pentru prima data in Romania de catre  reteaua de magazine a unuia dintre cele mai importante grupuri de retail din Europa – Rewe Group - si nu excludem posibilitatea implementarii aceluiasi concept si in alte magazine ale grupului din tara ”, a declarat Oliver Eifler, COO XXL Mega Discount.

In ceea ce priveste raioanele, s-a pus accent pe cele de legume si fructe, cosmetice, carmangerie, servire asistata, zona gastro si brutarie, acestea fiind cele mai cautate si apreciate de catre publicul feminin. Vorbim in total de peste 8.000 de produse si o suprafaţa de vanzare de 2.800 de metri. Si spatiul are un design feminin, in timp ce raioanele sunt organizate intuitiv.

Doamnele au avut intaietate si la inaugurare, avand magazinul la dispozitie doar pentru ele in intervalul orar 8.00 – 9.00, barbatii fiind rugati sa astepte in parcare. Conceput in mod particular pentru doamne, magazinul nu ii neglijeaza totusi pe domni. Clientii barbati sunt asteptati cu preturi mici  la game de produse atent selectionate in raioanele auto, ambient, electronice sau electrocasnice.

XXL Mega Discount Ploiesti a acordat o atentie suplimentara si ideii de experienta de cumparare, personalul magazinului a fost atent pregatit astfel incat sa trateze cu amabilitate fiecare client si sa poata oferi informatii suplimentare si consiliere.

Este pentru cea de a doua oara in ultimii doi ani cand discounterul se reinventeaza. In ianuarie 2013, retailerul anunta relansarea retelei sub numele de XXL Mega Discount dupa ce anterior functionase sub brandul Penny Market XXL. Relansarea este mai mai degraba o revenire la denumirea initiala sub care grupul german deschisese primul magazin din Romania, in urma cu 11 ani, amplasat in Bucuresti. Retailerul fusese nevoit sa renunte la acest brand in urma unui proces, privind dreptul de utilizare a marcii, pierdut in instanta, astfel ca in 2007.  Schimbarea numelui a survenit, pe de alta parte, si in urma unui proces amplu de reamenajare prin care au trecut magazinele in ultima perioada.  

In urma procesului de modernizare, XXL Mega Discount ofera o mai mare varietate de produse si servicii, care includ: specialitati la vitrina cu servire asistata (branzeturi fine, mezeluri rafinate si alte specialitati locale si internationale), carne proaspata, pregatita si servita de un macelar, produse de brutarie si panificatie proaspat coapte in magazin, dar si mancare gatita pe care clientii o pot servi direct in magazin sau o pot cumpara pentru acasa. Noul design al magazinului aduce o mai buna organizare spatiala, imbunatatiri la nivelul mercantizarii categoriilor de produse, cu o mai buna evidentiere a zonei promo, atat in sectorul produselor alimentare cat si in al celor nealimentare.

Discounterul este parte a Rewe Romania care detine in prezent 7 magazine XXL Mega Discount si 136 magazine Penny Market. Grupul Rewe este unul dintre cei mai importanti jucatori in comertul alimentar european, fiind prezent in tari Germania, Austria, Italia, Ucraina, Ungaria, Rusia, Cehia si Bulgaria.


 

 

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content