FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Top distribuitori FMCG in retail: avans de 10% al afacerilor anul trecut

Top distribuitori FMCG in retail: avans de 10% al afacerilor anul trecut

Afacerile celor mai mari 10 distribuitori de bunuri de larg consum in retail au crescut cu aproape 10% anul trecut fata de 2009, pe o piata in declin din cauza contractiei consumului. Jumatate dintre companiile din clasament au raportat insa pierderi pe 2010, potrivit bilanturilor publicate de firme la Ministerul de Finante.

In total, cei mai mari zece jucatori din distributia FMCG locala au realizat afaceri de 5,17 miliarde de lei anul trecut. Cea mai mare crestere fata de 2009, de 67%, a fost raportata de compania Simba Invest din Bacau, dupa ce aceasta si-a largit aria de distributie a produselor Philip Morris Romania – unul dintre cei mai vechi furnizori ai sai.

Scaderile la nivelul cifrei de afaceri raportate de distribuitorii de top au fost de ordinul single digit (sub 10%), ca si majoritatea ratelor de crestere inregistrate de aceste companii (exceptia fiind Simba Invest). O amploare mai accentuata au avut insa la nivelul profiturilor sau a pierderilor inregistrate in bilanturile contabile pe 2010.

La capitolul resurse umane, datele centralizate din clasament arata o crestere a numarului mediu de angajati cu peste 100 de persoane in cursul anului trecut, grupul Aquila din Ploiesti avand cea mai mare contributie la evolutia mentionata (cele doua firme din grup si-au majorat efectivul de angajati cu circa 200 de persoane in 2010).

[click pentru marire]

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content