FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Se premiaza inovatiile! Inscrierile in competitia "Produsul Anului 2011" sunt deschise pana la finalul anului

Se premiaza inovatiile! Inscrierile in competitia "Produsul Anului 2011" sunt deschise pana la finalul anului

A treia editie a competitiei “Produsul Anului” este in curs de desfasurare, iar companiile din industria FMCG isi pot inscrie produsele in concurs pana la finalul acestui an.

Prezenta in aproape 30 de tari de pe toate continentele, competitia pentru premiile inovatiilor in FMCG, “Produsul Anului”, este din 2009 si in Romania. Castigatorii premiilor de anul trecut sunt produse ale celor mai mari companii de pe piata, P&G, Unilever, L’Oreal, Danone. 

Cum sa intri in competitie
Intrarea in competitia Produsul Anului este deschisa petru orice produs lansat pe piata romaneasca intre 1 iunie 2009 si 31 decembrie 2010. Pentru a avea o sansa de castig, produsul trebuie sa-si demonstreze inovatia prin design, functionalitate, ambalaj sau marketing.

Evaluarea produselor
Juriul competitiei are intalniri repetate pentru a evalua produsele, a decide categoriile precum si lista finalistilor. Membrii juriului - specialisti in marketing, retail, jurnalisti in presa de specialitate, protectia consumatorului - testeaza fiecare produs si il analizeaza, luand in considerare trasaturile inovatoare indicate de producator.

Alegerea categoriilor
Categoriile premiate depind de numarul si tipul produselor intrate in competitie, de aceea ele variaza de la an la an.
Pentru premiile din 2011, companiile isi pot inscrie produsele la 37 de categorii.

Votul
Produsele validate de catre juriu intra in urmatoarea etapa, cea decisiva: votul consumatorilor. Producatorii platesc o taxa pentru fiecare produs de pe lista scurta, si, pe langa sansa de a castiga premiul “Produsul Anului”, ei vor primi o copie a studiului de piata realizat pe un esantion de 4.000 de consumatori. Astfel, indiferent daca vor castiga sau nu, concurentii vor primi informatii valoroase despre produsele intrate in aceasta etapa, direct de la consumatori.

Alegerea castigatorilor
In aceasta etapa, consumatorii sunt cei care isi spun cuvantul si isi exprima opinia prin cel mai mare studiu de consumator de acest tip din Romania. Studiul este unic prin ceea ce isi propune, precum si prin amploarea sa, fiind singurul studiu realizat pe piata romaneasca ce urmareste atractivitatea si interesul consumatorului in mod special pentru produsele noi.

Completarea chestionarelor
Peste 4.000 de consumatori romani vor primi on-line un chestionar care include fotografiile produselor, descrierea lor, utilizarea lor, precum si elementele de inovatie care fac diferenta. Respondentii trebuie sa aleaga cel mai atractiv, cel mai novator produs pe fiecare categorie. De asemenea, ei sunt intrebati daca au utilizat vreodata produsele si daca au fost satisfacuti de calitatea lor. La finalul studiului de piata si dupa procesarea rezultatelor vor fi anuntati castigatorii in cadrul unei conferinte de presa.

Puterea premiilor “Produsul Anului”
Castigatorii competitiei vor primi licenta pentru a folosi logo-ul “Produsul Anului” pe produsul invingator pe fiecare categorie. Toti castigatorii din toate tarile ai competitiei “Produsul Anului” au afirmat ca utilizarea logoului pe produs le-a adus un potential urias pentru cresterea vanzarilor.

Logoul in actiune
Castigatorii “Produsul Anului” din Romania, Marea Britanie, Franta, Germania, Spania, Italia, etc. au beneficiat de acest logo utilizandu-l atat in clipurile publicitare pe TV, postere OOH (outdoor), machetele de presa, comunicarea in-store si pe ambalajele produselor.
Castigatorii “Produsul Anului” pot utiliza logo-ul in toate tipurile de promovare, la punctele de vanzare si materialele de comunicare timp de 12 luni.
Castigatorii editiilor trecute au declarat ca au realizat cresteri de vanzari de pana la 25% prin folosirea logo-ului “Produsul Anului”. In plus, din studiul de consumator ei au primit un feed back real si informatii despre penetrarea pietelor si gradul de incercare a produselor noi pe categoriile vizate.
Produsul Anului este reprezentat in Romania, de anul acesta, de catre Media Concept Store, companie de media formata din specialisti cu experienta de peste zece ani in media si comunicare.

Mai multe informatii gasiti pe site-ul www.produsulanului.com
sau la adresa mihaela.paduraru@mediaconceptstore.ro

Vezi si cine au fost castigatorii titlului de "Produsul anului 2010". 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content