FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Romanii, pe penultimul loc in UE la consumul de lapte ambalat

Romanii, pe penultimul loc in UE la consumul de lapte ambalat

Romania ocupa penultimul loc la consumul de lapte ambalat din Uniunea Europeana, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Euromonitor si citat de Tetra Pak.

Romanii ocupa penultimul loc din Uniunea Europeana la consumul de lapte de vaca ambalat, cu numai 32 de ml de lapte pe zi de persoana, desi specialistii recomanda cel putin o cana de lapte/zi.  In acest clasament, Romania este urmata doar de Bulgaria care are un consum de aproximativ 23 de ml de lapte ambalat pe zi de persoana.

"Din pacate, ne-am pierdut bunul obicei de a consuma lapte zilnic; studiul Euromonitor despre consumul de lapte de vaca ambalat ne arata ca Romania continua sa fie printre ultimele tari europene, cu un consum de 12 ori mai mic decat Irlanda, tara cu cel mai mare consum din Uniunea Europeana”, a declarat Cristina Dumitru, Communication Manager SEE, Tetra Pak South Eastern Europe.

In topul clasamentului privind consumul de lapte amabalat in Europa sunt Irlanda cu 396ml/zi/persoana, Finlanda (341 ml/zi/persoana), Suedia (251 ml/zi/persoana) si Spania cu 245 ml/zi/persoana. La polul opus, cel mai scazut consum de lapte de vaca ambalat din UE este inregistrat in Cipru (64 ml/zi/persoana), Romania (32 ml/zi/persoana) si Bulgaria (23 ml/zi/persoana).

Specialistii sustin ca laptele nu trebuie sa lipseasca din alimentatia zilnica a fiecarei persoane, fiind recomandat sa se consume doua-trei portii de lapte si derivate pe zi, o portie de lapte insemnand o cana de lapte, potrivit comunicatului Tetra Pak.

Tetra Pak desfasoara in prezent o campanie de impulsionare a consumului de lapte. Campania „Da, lapte”, ajunsa la a patra editie, a fost initiata in 2011 si urmareste cresterea nivelului de informare a consumatorilor despre alimentatia echilibrata si beneficiile consumului de lapte ambalat la carton.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content