FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Produsele de curatat in cataloagele promotionale

Produsele de curatat in cataloagele promotionale

Categoria detergentilor si produselor de curatat are o reprezentare destul de modesta in cataloagele promotionale, de numai 3-4% din totalul produselor promovate in ultimii doi ani. Dintre acestea, produsele de curatat au cunoscut o crestere a numarului aparitiilor in cataloage cu 4% in 2008, fata de 2007, in detrimentul produselor pentru spalat.

In cadrul produselor de curatat, detergentii de curatat universali au cea mai mare pondere, 34% in 2008, in crestere cu patru procente fata de 2007. Alte categorii importante de produse de curatat sunt detergentii pentru vase si cei pentru wc, fiecare reprezentand aproximativ un sfert din produsele de curatat promovate, dar aflandu-se in usoara scadere fata de 2007.
Detergentii de curatat universali pot fi clasificati in doua categorii principale: pentru suprafete mici si pentru duprafete mari. Cea mai mare pondere a promovarii o au detergentii pentru suprafete mici, care reprezinta aproximativ 70% din totalul produselor de curatat universale aparute in cataloage.
O analiza a promovarii detergentilor de curatat universali pe tipuri de canale, ne arata ca pe locul intai la aparitia acestor produse in cataloagele promotionale se afla, in 2008, hipermarketurile, ponderea acestora aflandu-se in crestere cu cinci procente fata de anul precedent. Supermarketurile si magazinele cash&carry disputa locurile doi si trei la acest capitol, dar pierd din teren cateva procente in fata hypermarketurilor si discounterilor.

Daca ne uitam doar la detergentii de curatat pentru suprafete mici, ponderea hypermarketurilor este mai mare (38%) comparativ cu totalul detergentilor universali. In ceea ce priveste produsele de curatat pentru suprafete mari, in schimb, magazinele cash&carry si supermarketurile se afla inaintea hypermarketurilor la nivel aparitiilor in cataloagele promotionale.
Gramajele cele mai promovate in cazul detergentilor pentru suprafete mici sunt cele de 500 si 750 de ml, iar in cazul detergentilor pentru suprafete mari, gramajele cele mai frecvente in cataloagele promotionale sunt cele de 1 l si 750 ml.

Pretul mediu al detergentului pentru suprafete mici la 500 de ml a fost, in 2008, de 7,3 lei, in crestere cu 14% fata de cel din 2007. La gramajul de 750 ml s-a inregistrat o crestere de doar 2% a pretului, media in 2008 fiind de 11,49 lei.     
Detergentul pentru suprafete mari la 1 l a avut in 2008 un pret mediu de 7,01 lei, cu 15% mai mult decat in 2007, iar cel la 750 ml a inregistrat un pret de 5,74 lei, cu 6% mai mult decat in 2007.
O privire de ansamblu asupra detergentilor universali promovati in cataloagele promotionale ne arata ca marcile private au avut in ultimii doi ani o pondere de 6% in numarul total de produse din aceasta categorie. Pe de alta parte, pachetele promotionale au reprezentat, in aceeasi perioada, 29% din aparitiile in cataloage.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content