FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Peste proaspat la Selgros Brasov

Peste proaspat la Selgros Brasov

De la sfarsitul anului trecut, magazinul Selgros din Brasov ofera clientilor sai peste proaspat. Clientii au la dispozitie o mare varietate de peste proaspat, afumat sau congelat si fructe de mare, precum si servicii adiacente. Selgros se alatura astfel tendintei din ce in ce mai pregnante in randul comerciantilor de a oferi peste proaspat.

Pescaria are o suprafata totala de aproximativ 200 metri patrati, din care suprafata de vanzare ocupa 64 metri patrati. Spatiul este construit similar unei mici unitati de transare, cu respectarea fluxurilor de marfa, cu vestiare filtru pentru angajati, cu spatii special destinate eviscerarii si filetarii, un spatiu pentru receptie marfa, depozite si incaperi pentru detergenti si materiale de ambalare. Spatiul de vanzare cu aer conditionat este dotat cu patru acvarii, apa fiind in permanenta filtrata si racita.

Magazinul are, de asemenea, o vitrina de expunere moderna pe care pestele si gheata se pastreaza in conditii optime. Sortimentul Pescariei Selgros cuprinde peste viu: pastrav, crap, caras, peste proaspat de acvacultura si de Dunare: crap, pastrav, caras, stiuca etc., peste proaspat oceanic: somon, dorada, biban etc., fructe de mare: creveti, scoici, caracatite etc. si peste afumat. Gratuit pentru clientii Pescariei se ofera servicii complete de curatare, eviscerare si filetare. Cu ocazia deschiderii Pescariei, Maestrul in Arta Culinara Jakob Hausmann a sustinut si un Gastro-Show cu tematica „peste” la Selgros Brasov.

Gastro show „molecular”

Selgros Cash & Carry a continuat seria de evenimente gastronomice initiate in octombrie cu o demonstratie in Bucuresti, la magazinul Selgros din Baneasa.

Demonstratia culinara a fost organizata, asemeni celorlalte, cu participarea maestrului in arta culinara, Jakob Hausmann, care a prezentat o serie de retete, moduri profesionale de preparare, precum si sfaturi din experienta personala. Demostratia sustinuta a fost centrata pe ideea bucatariei moleculare, definita de maestrul Jakob Hausmann drept un stil de gatit gustos, sanatos si modern.

Bucataria moleculara se refera, in termeni generali, la asocierea unor ingrediente, aparent fara legatura intre ele, in scopul obtinerii unor preparate culinare deosebite. Intre retetele pregatite de Jakob Hausmann in magazinul Selgros din Baneasa s-au numarat: caviar de rodie, oua fierte la o temperatura de doar 65 de grade, creveti pané, piept de pui cu coaja de portocala si rosmarin, orez risotto si inghetata de capsuni, realizata rapid, pe baza de azot.

Maestrul bucatar a fost asistat de o echipa de elevi practicanti de la Colegiul Viilor din Bucuresti. Somelierul Sergiu Nedelea, prezent la eveniment alaturi de maestrul Jakob Hausmann, a oferit sfaturi legate de asocierea corecta a mancarurilor cu vinuri, precum si cateva informatii interesante privind istoria vinurilor degustate.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content