FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Peste 4.000 de romani au desemnat produsele care vor purta logo-ul "Produsul Anului 2010"

Peste 4.000 de romani au desemnat produsele care vor purta logo-ul "Produsul Anului 2010"

Compania de cercetare MEMRB a realizat studiul de consumator menit sa desemneze castigatorii din acest an ai concursului „Produsul Anului”. Obiectivul cheie al cercetarii a fost determinarea atractivitatii si interesului pentru produse noi in randul consumatorilor. Respondentii au fost rugati sa aleaga cel mai atractiv si cel mai inovativ produs din categorie,sa spuna daca au folosit vreodata produsul si, daca da, cat de multumiti au fost de folosirea acelui produs.

Metodologie:
Prin acest process, consumatorii de pe intreg cuprinsul Romaniei au ales „Produsul Anului” in fiecare categorie monitorizata.
- CUM? 4.003 interviuri on-line;
- CINE? persoane cu varsta intre 18 si 54 de ani care au cumparat un produs din cel putin una dintre categoriile monitorizate;
- UNDE? zonele urbane din Romania, reprezentare nationala;
- CUM? total atractivitate + total inovatie + satisfactie / 3;
- CAND? aprilie – iunie 2010.
Care sunt beneficiile acestui studiu pentru consumator si pentru producator?
Dupa ce premiile sunt acordate, beneficiile titulaturii Produsului Anului sunt semnificative, atat pentru consumator, cat si pentru producator.
Castigatorilor li se acorda o licenta care le permite sa foloseasca logo-ul Produsul Anului pe produsele lor si in toate materialele publicitare timp de 12 luni, din momentul premierii. Experienta Produsul Anului arata ca, daca logoul este folosit in mod optim, acesta va genera o crestere semnificativa a vanzarilor.

Prezenta logoului „Produsul Anului” pe ambalaj duce la o recunoastere usoara a produselor la raft pentru consumatorii ce cauta un produs mai bun, impulsioneaza noile lansari de produs in Romania, garanteaza penetrarea rapida pe piata a noilor produse lansate in Romania si ofera garantie independenta din partea celui mai mare studiu al cosumatorului din tara noastra. „Piata de retail din Romania este in continua dezvoltare. Cele mai de seama branduri pe plan mondial sunt prezente si in Romania, asa ca era necesar ca „Produsul Anului” sa fie implementat si aici, la fel ca in alte tari din Europa, SUA si Asia. „Produsul Anului” a aparut ca o dovada a increderii pe care o are compania mama din Belgia in piata de retail din Romania”, declara Marc Herbrand, Managing Director Produsul Anului Romania.

Cum este ales Produsul Anului?
Participarea la Produsul Anului a fost deschisa oricarui produs de larg consum, cu exceptia marcilor private, produse lansate pe piata intre 1 iunie 2008 si 31 decembrie 2009 si care se gasesc in cel putin doua lanturi de supermaketuri.

Pentru a castiga titlul, produsele trebuie sa aduca inova?ii in domenii precum design, functionalitate, ambalaj sau marketing. Un juriu independent verifica inscrierile si le valideaza participarea.
Urmatorul pas este cel mai important: votul final dat de consumator!

Cercetarea este derulata de cel mai important grup de cercetari de pe piata – MEMRB. Independenta acestuia confera integritate studiului si importanta premiilor. Este primul studiu de piata care intreaba specific consumatorul despre atractivitatea si interesul pentru noile produse care ii sunt prezentate.
Peste 4.000 de romani au primit un formular online care cuprindea fotografii color ale produselor din fiecare categorie, utilitatea fiecaruia si de ce sunt inovatoare. Respondentii au fost rugati sa aleaga cel mai atractiv si inovator produs din fiecare categorie, sa spuna daca l-au utilizat vreodata si daca acesta a adus rezultatele promise.

Studiul este un proces continuu, pe durata unui an intreg, iar metodologia sa ramane aceeasi tocmai pentru a conferi incredere si succes cercetarii. Categoriile depind de numarul si tipul produselor inscrise, asa ca pot varia de la an la an.
 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content