FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Peroni Nastro Azzurro te invita sa descoperi atmosfera Italiei (P)

Peroni Nastro Azzurro te invita sa descoperi atmosfera Italiei (P)

In Italia, orice ingredient conduce catre o poveste, asfel ca nu iti poti dori sa nu te ratacesti pe harta culinara pe care preparatele specifice acestei tari o descriu. De aceea, Peroni Nastro Azzurro a pregatit pentru invitatii din Bucuresti, Constanta, Brasov si Timisoara o adevarata calatorie culinara in Italia, in care oaspetii au savurat alaturi de cei mai apropiati prieteni o cina in stil italian

Incursiunea in arta ospitalitatii continua pentru publicul bucurestean printr-un show de live cooking care va avea loc pe 4 octombrie la Trattoria Bongiorno Victoriei si va oferi invitatilor surse de inspiratie pentru a deveni gazde desavarsite.

Placerea jocului cu ingredientele care dau savoare unei cine, decorul rafinat, atentia acordata celor mai mici detalii si sentimentul reconfortant de a petrece timp alaturi de cei mai apropiati prieteni descriu atmosfera pe care Peroni Nastro Azzurro a pregatit-o pentru cina de la Trattoria Bongiorno Victoriei.

Calatoria in lumea bunului gust va debuta prin preparatele specifice zonelor din Italia atat de cunoscute pentru gastronomia lor: Emilia-Romagna, Toscana, Campania, SicilIia si Abruzzo. Ingredientele atent alese pentru a delecta simturile, precum otetul balsamic de Modena, salvia, peccorino sau salami vor descrie publicului intreaga bucatarie a italienilor, de la preparatele traditionale la retete contemporane si amestecuri suprinzatoare de arome.

Aromele care vor deschide seara vin de la sardinele marinate, un preparat Sicilian, proaspat, cu arome intepator-dulci.  Originar din Sardinia, acest peste este ideal pentru a porni un festin.

Va urma un platou de midii in sos tomat, dupa o reteta din Linguria. Italienii au zeci de feluri de a prepara midiile. Secretul acestui preparat sta in efervescenta amestecului de vin alb cu busuioc, ce desavarseste gustul proaspat, curat, al midiilor.

Apoi, chef-ul va pregati un preparat clasic -  Conquille aldente in sos Arabiatta, completate de parmezan ras si busuioc proaspat.

La final, invitatii sunt poftiti intr-o aventura culinara in italia, servita pe un platou: mozzarella din Campania, parmezan din Emilia Romagna, sunca de Parma, salam toscanez, ansoa din Sicilia, mortadella di Toscana, anghinare aduse din Lazio si bresaola din Lombardia.

Povestea serii va fi spusa in egala masura de aromele preparatelor, cat si de chef, care va spune povestea fiecarei zone din care provin ingredientele pe care le va folosi in calatoria senzoriala prin Italia.

Cromatica preparatelor servite va fi completata perfect de liniile decorului rafinat, care vor aduce pentru o seara atmosfera Italiei in centrul Bucurestiului. Culorile calde proiectate de lumanari, aranjamentele florale si micile detalii ale decorului ii vor introduce pe invitati intr-o poveste desprinsa de pe strazile inguste ale Italiei, unde orice moment se poate transforma pe neasteptate intr-un spectacol dedicat frumosului.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content