FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > O categorie aflata in mainile a cinci companii

O categorie aflata in mainile a cinci companii

Categoria insecticidelor si a repelentilor a continuat sa se consolideze in ultimii ani, fiind in prezent concentrata in mainile primilor cinci jucatori – Johnson Wax, Interstar Chim, Zobele Group, Kozmo si Ozturk – care detin nu mai putin de 99,1% din volumul total de vanzari si 87,7% in valoare, in perioada ianuarie – decembrie 2011, potrivit datelor de retail audit Nielsen.

Caracterul compact se pastreaza si in dreptul topului celor mai vandute branduri in retail. Prin urmare, principalele modificari ale categoriei in ultima perioada s-au produs mai degraba la nivel de inovatii de produs si de game, o actiune care are drept obiectiv implicit si schimbarea comportamentului de cumparare pentru categorie care ramane in mare parte unul reactiv si nu preventiv. Pe de alta parte, cresterea categoriei este limitata si de caracterul sezonier al acestor produse, cu vanzari concentrate in lunile mai – august.

Cat despre oferta de produse, piata poate fi impartita in doua mari categorii. Pe de o parte, avem produsele care se folosesc impotriva tantarilor si a altor insecte zburatoare si, pe de alta parte, sunt produsele folosite impotriva altor insecte decat cele zburatoare. Din prima categorie, o mare parte este reprezentata la raft de produsele care au drept scop indepartarea sau uciderea tantarilor in interiorul locuintei, produse sub forma aparatelor electrice, capcane sau alte dispozitive, in timp ce din a doua categorie accentul cade pe produsele pentru uciderea sau indepartarea moliilor din haine, tesaturi sau mancare.

Nu in ultimul rand, din observatia de la raft, dar si in baza analizelor trecute, repelentii impotriva tantarilor raman unul dintre segmentele cu cele mai bune evolutii de vanzari.

Categorii cu potential de asociere la raft:
- produse de curatare a locuintei;
- odorizante de camera;
- servetele umede.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content