FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Minimax Discount ajunge in Bucuresti

Minimax Discount ajunge in Bucuresti

La sapte ani de la aparitia in peisajul de retail romanesc, Minimax Discount a deschis, in octombrie 2010, primul magazin din Bucuresti. Formatul este cel standard, iar noul spatiu de vanzare este situat in zona Berceni, in sectorul patru al Capitalei, pe strada Luica, nr. 180.

Ultimul an a adus o dezvoltare accelerata pentru reteaua Minimax, care opereaza, in prezent, 37 de magazine, la nivel national. O schimbare majora in viata companiei a fost si modificarea actionariatului. Minimax a fost achizitionata de Mercadia, operatorul retelei Mic.ro, in august 2010.

Magazinul din Berceni are o suprafata totala utila de 1.500 mp si propune circa 2.000 de articole pentru o zona comerciala estimata la 90.000 de gospodarii, pe care si-o imparte, insa, o concurenta destul de bogata.

Structura sortimentatiei este cea clasica, menita sa acopere necesarul zilnic cu fructe si legume, carne proaspata, mezeluri, produse lactate, produse congelate, alimente de baza, bauturi, tutun, spirtoase, cosmetice si detergenti, produse de uz casnic, precum si articole nealimentare. In timp, Minimax si-a dezvoltat si o gama de marci proprii care reprezinta, momentan, circa patru procente din sortimentatie si aproape 14% din vanzari. Principalele marci proprii ale retailerului sunt Steiner – bere, Coria – sucuri carbonatate si necarbonatate, Max – bauturi racoritoare carbogazoase, Montan – preparate din carne / mezeluri, dar exista si o gama extinsa de produse sub marca Minimax Discount, precum: ulei de floarea soarelui, branzeturi / cascaval, orez, malai, faina, lapte, conserve, siropuri si altele.

 

Dezvoltare si rebranding

Pana la finalul lui 2010, reteaua si-a propus sa ajunga la 50 de unitati, la nivel national, a anuntat Rainer Exel, directorul general al companiei, urmand ca anul viitor sa ajunga la 150 de magazine, in orasele cu peste 10.000 de locuitori.

De asemenea, reteaua Minimax va suferi si un proces de rebranding, a anuntat Dinu Patriciu, Chairman Dinu Patriciu Holding si noul actionar al companiei. Rebrandingul va consta in schimbarea numelui si a conceptului, spatiile devenind „magazine traditionale cu politica de preturi discount”, a explicat Patriciu, care a refuzat sa ofere alte amanunte.

Practic, magazinele Minimax vor servi mai ales ca suport logistic pentru dezvoltarea retelei Mic.ro. Depozitele magazinelor Minimax vor aproviziona cu prioritate magazinele Mic.ro din proximitate, dimineata, in intervalul 5.00 – 7.00. Deoarece planurile de dezvoltare ale Mic.ro se duc pana la 3.000 de unitati, si expansiunea Minimax va trebui sa tina pasul, aceasta fiind si explicatia ritmului accelerat de deschideri Minimax din ultima perioada. Infrastructura logistica va fi sustinuta atat de depozitul Minimax existent in vestul Bucurestiului, cat si de un nou centru ce va fi construit in estul Capitalei.

Cine este actionarul

Grupul Mercadia Holland BV detine pachetele majoritare ale companiilor Mic.ro Retail, Bet Cafe Arena si iLearn. Mic.ro Retail si-a inceput activitatea pe piata romaneasca de retail in luna aprilie a acestui an, prin lansarea unei retele de magazine de proximitate. In prezent, reteaua Mic.ro are peste 100 de unitati comerciale in capitala si are in plan deschiderea a 150 de magazine pana la finalul anului.

Reteaua Bet Cafe Arena, lansata in 2010, activeaza in industria jocurilor de noroc - in prezent fiind deschise 70 de astfel de cafenele pe intreg teritoriul tarii - iar iLearn este o companie infiintata anul acesta, care ofera servicii de consultanta in domeniul resurselor umane.

Cine conduce Minimax

Actionariatul anterior al Minimax Discount a fost alcatuit din grupul austriac Real4You, impreuna cu Rainer Exel si Andreas Kämpf. Rainer Exel activeaza in retailul din Romania inca din 2000, cand, in calitate de Country Manager al concernului Rewe, a dezvoltat lantul de magazine XXL Mega Discount!. 

Pentru acelasi concern, Exel dezvoltase anterior operatiunile din Ungaria, cu 120 de magazine Penny Market, si pe cele din Italia si Spania. Succesul conceptului de discounter in Romania l-a determinat sa evalueze piata si sa configureze actuala strategie Minimax Discount incepand din 2003. Rainer Exel va face parte in continuare din echipa de conducere a companiei.
Andreas Kämpf a activat in Romania in ultimii zece ani si, anterior, in cadrul concernului Rewe in mai multe tari, fiind specializat in domeniul vanzarilor.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content