FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Mercadia Holland BV a achizitionat reteua Minimax Discount

Mercadia Holland BV a achizitionat reteua Minimax Discount

Grupul Mercadia Holland BV a achizitionat intregul pachet de actiuni al Minimax Discount, operatorul retelei de magazine de discount cu acelasi nume, in urma unei tranzactii incheiate in data de 13 august 2010.

„Grupul Mercadia activeaza deja pe piata de retail din Romania din primavara acestui an, prin reteaua de magazine Mic.Ro. Achizitia Minimax este parte a strategiei de dezvoltare a grupului pe aceasta piata si vizeaza crearea unor sinergii intre cele doua companii pe partea de logistica si achizitii, care ne vor permite optimizarea ofertelor pentru clientii ambelor segmente - discounter si comert de proximitate”, a declarat Dan Ionescu, CEO Mercadia Holland BV.

Comunicatul oficial care a anuntat aceasta tranzactie spune, de fapt, ca nou infiintata retea de proximitate are nevoie de un depozit logistic si de achizitii de volum pentru optimizarea cheltuielilor si sustenabilitatea preturilor.
Pe de alta parte, Minimx Discount nu a reusit o perioada buna de timp o dezvoltare sustinuta, macar apropiata de cea a concurentilor sai directi, iar, in conditiile in care nici vanzarile nu s-au ridicat la inaltimea asteptarilor, gasirea unui investitor era urmatorul pas logic.

Scurt istoric

Minimax Discount este o companie romaneasca infiintata in 2003, cu scopul dezvoltarii unei retele de magazine de tip discounter, de dimensiuni medii, in orasele din Romania. Reteaua Minimax Discount numara in prezent 31 magazine tip discounter in localitati cu peste 10.000 de locuitori. Spatiile comerciale au o suprafata medie de vanzare de 750 mp, cu sase case de marcat si 80 de locuri de parcare. Reteaua dispune de un centrul logistic propriu, de 15.000 mp in Bucuresti, de unde au loc livrarile de marfa pentru toata tara, prin flota proprie. Centrul logistic adaposteste si sediul central al companiei. Actionariatul anterior al Minimax Discount a fost alcatuit din grupul austriac Real4You, impreuna cu Rainer Exel si Andreas Kämpf.

Rainer Exel, reconfirmat la conducere

Real 4You CommerzImmobilien GmbH a fost fondata in 1995 ca o companie de investitii in sectorul imobiliar si este o societate privata austriaca, cu sediul central in Linz, prezenta in tari precum Austria, Cehia, Ungaria, Croatia, Bulgaria. Aria de activitate a companiei acopera intregul proces specific investitiilor imobiliare (ex. achizitionare de teren, planificare si proiectare, finantare, center management etc.), iar investitiile vizeaza cladiri comerciale (supermarketuri, centre comerciale specializate, mall-uri), cladiri de birouri si cartiere rezidentiale.

Rainer Exel conduce compania Minimax Discount si activeaza in retailul romanesc din anul 2000, cand, in calitate de Country Manager al Rewe, a dezvoltat lantul XXL Mega Discount!. Pentru acelasi concern, a dezvoltat anterior operatiunile din Ungaria cu 120 de magazine Penny Market si pe cele din Italia si Spania. Succesul conceptului de discounter in Romania l-a determinat sa configureze actuala strategie Minimax Discount incepand din 2003. Rainer Exel va face parte in continuare din echipa de conducere a companiei.

Andreas Kämpf a activat in Romania in ultimii zece ani si anterior pentru concernul Rewe in mai multe tari, fiind specializat in segmentul vanzarilor.
Noul actionariat

Grupul Mercadia Holland BV detine pachetele majoritare ale companiilor Mic.Ro Retail, Bet Cafe Arena si iLearn. Mic.ro Retail si-a inceput activitatea pe piata romaneasca de retail in luna aprilie a acestui an, prin lansarea unei retele de magazine de proximitate. In prezent, reteaua Mic.ro are 76 de unitati comerciale in capitala si are in plan deschiderea a 300 de magazine pana la finalul anului.

Bet Cafe Arena, lansata in 2010, activeaza in industria jocurilor de noroc - in prezent fiind deschise 70 de astfel de cafenele pe intreg teritoriul tarii - iar iLearn, este o companie infiintata anul acesta, care ofera servicii de consultanta in domeniul resurselor umane.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content