FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Mai putin de 10% dintre cei care cumpara online achizitioneaza alimente

Mai putin de 10% dintre cei care cumpara online achizitioneaza alimente

Doar 7,2% dintre persoanele care isi fac cumparaturile online achizitioneaza produse alimentare, potrivit unui studiu realizat in luna februarie a acestui an de catre compania de cercetare Daedalus Millward Brown pe un esantion de 600 de respondenti.

Pe de alta parte, plata utilitatilor este cel mai utilizat serviciu de comert electronic in Romania. Astfel, 42,8% dintre cei care au facut cumparaturi pe internet in ultimele sase luni au platit online impozitele si facturile la telefonie, curent, gaze ori cablu. Cifrele sunt similare cu cele din editia din octombrie 2011.

Locul al doilea este ocupat de produsele de imbracaminte/incaltaminte (38%), ulterior aflandu-se produsele electronice (37%) si produsele cosmetice si de parfumurile (34%).

 De altfel, singura modificare semnificativa fata de editia din 2011a studiului  este scaderea numarului celor care au cumparat bilete de avion. Astfel, daca in februarie anul acesta, in jur de 10,4% dintre respondenti au afirmat ca si-au cumparat online bilete de avion in ultimele sase luni, in octombrie 2011 procentul era de 18,6%.

Studiul a fost realizat de catre Daedalus Millward Brown pentru ecomTIM, eveniment regional de e-commerce si marketing online. Evenimentul va avea loc la Timisoara si este organizat de catre cotidianul online de business Wall-Street.ro si reteaua de afiliere 2Parale.

Printre cei care vor participa la cea de-a treia editie a ecomTIM se numara: Laurent Crouet (COO pe Europa al PrestaShop), Lisa Myers (CEO, Verve Search), Elisabeta Moraru (Industry Manager Google Romania), Roberto Gil Del Sol (Founder & CEO reallylatebooking.com), Catalin Cretu (Director general pentru Romania al Visa Europe), Daniel Nicolescu (Head of Business Development PayU Goup), Dan Boabes (fondator si CEO SimPlus), Marius Ghenea (Fondator si presedinte FIT Distribution), Claudiu Murariu (Cofondator Padicode), Dorin Boerescu (CEO 2Parale), Alin Gherman (Director comercial DPD Romania), Daniel Enescu (Fondator al Daedalus Group).

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content