FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Evitati un deja-vu!

Evitati un deja-vu!

Nu stiu cat va fi de cald cand veti primi aceasta revista. Dar sper sa o cititi pe o vreme racoroasa si sa zambiti nostalgic la amintirea verii trecute. Ca sa intelegeti la ce ma refer, va reproduc un fragment dintr-un editorial scris anul trecut, cam pe vremea asta, cand spuneam asa: „Culmea este ca nu numai iarna ne ia prin surprindere, ci si vara. Constatam cu uimire ca este foarte cald si ca oamenii cumpara produse adecvate: apa, racoritoare, bere, aparate de aer conditionat, inghetata si alte asemenea. Ca vara lui 2007 va fi mai calda decat in mod obisnuit (desi nu mai stim ce inseamna normalul meteorologic de cativa ani incoace) se stia de prin primavara. Si, totusi, nimeni nu s-a pregatit pentru ea.

M-a surprins sa constat, intr-o duminica, faptul ca raftul de apa minerala al unui hypermarket arata ca dupa razboi. Mi-am spus ca e duminica, personalul magazinului nu poate tine pasul cu aprovizionarea si ca situatia se va remedia rapid. Surpriza! Unii furnizori disparusera complet de pe rafturi – interdictia de circulatie pentru camioanele mari nu se instituise inca – iar oferta ramasa...

Si a doua duminica la fel, si a treia duminica la fel si in timpul saptamanii... la fel. Asadar, aveam o problema. Angajatii ar fi umplut rafturile, daca ar fi avut cu ce, vorba cantecului“.

Reiau tema in speranta ca vara aceasta nu ne va mai lua prin surprindere, iar rafturile cu apa minerala nu vor mai arata „ca dupa razboi“. Am urmarit atent oferta de apa minerala din magazine si, cel putin pana acum (28 iunie), nu pare ca vom suferi de lipsa apei. In orice caz, cel putin producatorii si distribuitorii au invatat lectia si s-au pregatit cu majorarea capacitatilor de productie si cu stocuri mai mari pentru a putea acoperi o eventuala cerere peste masura.

Pe de alta parte, fluenta in aprovizionare depinde si de capacitatea de depozitare a comerciantilor. Asadar, din nou, totul depinde de cat de bine sunt unse rotitele pe lantul de aprovizionare.

V-am venit in ajutor cu un supliment editorial menit sa va prezinte modul in care producatorii si distribuitorii s-au pregatit pentru aceasta vara, atat din punct de vedere al distributiei, cat si al ofertelor, atat pentru apa, cat si pentru racoritoare. Produse noi, extensii de game, jucatori noi care intra in aceste categorii, tendinte, toate sunt informatii menite sa va ajute sa va completati sau sa va imbogatiti oferta pe care o propuneti cumparatorilor dumneavoastra. Ideea este sa fii invatat din experienta sezonului trecut si sa nu va puneti clientii in situatia neplacuta de a nu avea de unde alege sau, Doamne fereste, ce cumpara. Pentru ca, asa cum spuneam si anul trecut, „nu e nimic mai frustant pentru un cumparator decat sa nu-si gaseasca marca preferata de apa sau de inghetata, la 40 de grade!“

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content