FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Dupa AMRCR, marii retaileri isi fac si patronat

Dupa AMRCR, marii retaileri isi fac si patronat

Retelele mari de magazine au infiintat Asociatia Patronala a Retelelor de Comert (APRC), care reuneste 17 companii, dintre care 10 sunt operatori de supermarketuri, hypermarketuri si discountere - Auchan, Billa, Carrefour, Carrefour Market, Cora, Kaufland, Metro Cash & Carry, Penny Market, Real Hypermarket si Selgros Cash & Carry - care realizeaza anual afaceri cumulate de peste cinci miliarde de euro. Restul fondatorilor sunt retaileri de bricolaj si un retailer de mobila.

Presedintele APRC este Alexandru Vlad, directorul executiv al Selgros Cash & Carry Romania, din board-ul de conducere facand parte si doi vice-presedinti: Isabelle Pleska, directorul general al Bricostore Romania, si Valentin Pauna, directorul de resurse umane al retelei de hypermarketuri Real Romania. 

Prin reprezentantii sai, APRC negociaza si definitiveaza contractele colective de munca din sector, acorduri cu alte asociatii din comert, autoritati si grupuri de dialog social si se va implica activ in procesul de creare a unor reglementari noi in retail prin propuneri legislative sau prin participarea la discutiile initiate de Guvern pentru schimbari legislative. Asociatia Patronala a Retelelor de Comert colaboreaza si cu asociatii similare din afara tarii.

APRC si-a inceput efectiv activitatea in aceasta toamna si cauta in continuare membrii noi, inclusiv in randul retailerilor mai mici decat cei cei care figureaza pe lista fondatorilor.

Patronatul are in prezent aproape aceiasi membri ca si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), organizatie infiintata in anul 2003 si care s-a implicat in proiecte legislative importante, precum codul de bune practici din comert (transpus in Legea 321/2009 privind comercializarea produselor agro-alimentare).

de Mihaela Popescu 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content