FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Cum profita Walmart la maximum de puterea Facebook

Cum profita Walmart la maximum de puterea Facebook

Walmart, cel mai mare retailer din lume, da cel mai bun exemplu de eficienta in utilizarea retelelor de socializare pentru comercianti: recent, compania a incheiat un parteneriat cu Facebook prin care le ofera clientilor sai oferte personalizate in functie de magazinul pe care acestia il frecventeaza.

Intitulata “My Local Walmart”, aplicatia creata de retailer in parteneriat cu Facebook incearca sa le induca celor peste 9 milioane de fani senzatia de “magazin local” prin personalizarea ofertelor pentru fiecare din cele 3.500 de locatii fizice operate de Walmart pe teritoriul Statelor Unite.

Paginile generate prin intermediul aplicatiei le permit consumatorilor sa interactioneze direct cu magazinele Walmart in care acestia isi fac cumparaturile in mod obisnuit, putand consulta informatii despre noile produse, diferitele evenimente organizate in magazin si ofertele de discount disponibile.

Parteneriatul dintre retailer si Facebook este primul de acest gen incheiat de un comerciant, fiind totodata si un model de urmat in ceea ce priveste modul in care o companie se foloseste de aceasta retea de socializare, atat pentru a dezvolta o relatie durabila cu clientii sai, cat si pentru a raspunde mai rapid la nevoile lor, crescandu-si astfel notorietatea si vanzarile.

“Acest pas ne permite sa ne facem magazinele mai relevante la nivel local”, a explicat Stephen Quinn, Vice-Presedinte Executiv pentru divizia americana a Walmart. Acesta a mai spus ca initiativa se adreseaza in primul rand clientilor din noua generatie, mult mai familiarizati cu retelele sociale. Potrivit lui Quinn, parteneriatul cu Facebook a venit ca raspuns la cererile fanilor de a primi oferte si mesaje localizate, adaugand ca “ceea ce facem acum este doar inceputul a ceea ce va fi o adevarata revolutie in social media”. Obiectivul Walmart este ca, la un moment dat, sa-si poata personaliza ofertele pentru fiecare fan de pe Facebook, in functie de produsele pe care le prefera, dupa cum a explicat Stephen Quinn.

La randul sau, Carolyn Everson, Vice-Presedinte al departamentului global de solutii de marketing in cadrul Facebook, a declarat ca parteneriatul cu Walmart “reprezinta integrarea fenomenului social media in centrul actiunilor promotionale”. Reprezentanta Facebook a mai spus ca Walmart este foarte dedicat actiunilor de fidelizare a clientilor, facand acest lucru si prin atragerea lor ca fani pe pagina de Facebook.

Clientii, la distanta de un “like” de magazinul cel mai frecventat

Desi la ora actuala nu dispune de resursele necesare pentru a implementa un sistem similar si pentru alti comercianti, Facebook este un instrument pe care numerosi retaileri il folosesc pentru a-si creste numarul de clienti si veniturile. In luna aprilie a anului trecut, Facebook le-a permis brandurilor si retailerilor sa foloseasca binecunoscutul buton de “Like” pe propriile site-uri web, facand astfel mai facil contactul dintre marci si fanii acestora. Everson a spus ca incepe sa se observe un impact masurabil in vanzari al utilizarii Facebook.

Statisticile din Statele Unite arata ca mai mult de 50% din adultii activi pe Facebook urmaresc un brand si ca in fiecare zi butonul de “Like” este apasat de 100 de milioane de ori. In medie, un utilizator de Facebook are intre 130 si 150 de prieteni, care il conecteaza la alti 8.000 de utilizatori.

In ceea ce priveste modul de functionare al sistemului implementat de Walmart si Facebook, pentru a obtine informatii localizate pentru magazinul pe care il frecventeaza, clientii Walmart trebuie sa acceseze pagina de Facebook a retailerului si sa dea “Like” locatiilor de care se afla cel mai aproape, lucru care le va permite cumparatorilor sa vada doar anumite oferte si produse.

In viitorul apropiat, prin intermediul aplicatiei “My Local Walmart”, clientii vor putea accesa si oferte speciale de sarbatori, prima actiune de acest gen fiind planificata cu ocazia “Zilei Recunostintei”.

de Cosmina Capalau

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content