FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Cresterile de pret si ofertele promotionale domina categoria

Cresterile de pret si ofertele promotionale domina categoria

Hrana pentru animale face parte dintre produsele promovate mai mult in ultima perioada. Astfel, aceasta a avut mai multe aparitii in cataloagele promotionale ale principalelor magazine la inceputul acestui an decat la inceputul anului precedent, cresterea fiind de mai mult de 20 de procente.

O analiza a tipurilor de hrana pentru animale ne arata o crestere semnificativa a categoriei de mancare pentru caini si aparitia mai pregnanta a categoriei de mancare pentru pasari.
   
Daca ne uitam la tipurile de magazine care promoveaza hrana pentru animale constatam scaderea ponderii magazinelor cash&carry si cresterea foarte evidenta a ponderii magazinelor de bricolaj, probabil si pe fondul aparitiei unor noi jucatori. Insertiile din cataloagele supermarketurilor pentru produsele din aceasta categorie au scazut la jumatate fata de anul trecut.
   

O observatie foarte interesanta este faptul ca numarul pachetelor promotionale (pachete care contin mai mult de 1 produs) pentru produsele din categoria hrana pentru animale s-a dublat in perioada ianuarie – martie 2009 fata de inceputul anului trecut, crescand de la 10 la aproximativ 20 de procente.
Nu poate fi o intamplare nici faptul ca anul acesta, spre deosebire de anul trecut, au aparut mai multe produse la gramaje mai mici de 1 kilogram si in acelasi timp a scazut ponderea gramajelor foarte mari (peste 5 kilograme).

In acelasi sens, trebuie mentionat si faptul ca pretul mediu pe kilogram la hrana pentru caini si la cea pentru pisici (incluzand toate tipurile de produse) a crescut destul de mult in ultimele 3 luni comparativ cu inceputul lui 2008, inregistrandu-se diferente de aproximativ 40-50 de procente.
Toate acestea denota ca producatorii, desi au crescut preturile, incearca sa atraga in continuare cumparatorii prin diferite “trucuri”, cum ar fi gramaje mai mici, pachete promotionale si insertii mai numeroase in cataloagele retailerilor.
 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content