FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Cosul de cumparaturi - 2 februarie 2012

Cosul de cumparaturi - 2 februarie 2012

Pentru al 8-lea an consecutiv, Magazinul Progresiv publica analiza preturilor din retelele internationale de magazine alimentare, Shopping Basket, un studiu de tip Mistery Shopping realizat de agentia de servicii integrate de marketing si comunicare  Mercury360. Sunt incluse in analiza 14 retele de magazine.

Fata de 2011, din lista de retaileri IKA a iesit reteaua Red Market, rebranduita anul trecut in Mega Image. In primul trimestru al acestui an vom monitoriza numai magazine din sudul tarii, urmand ca din trimestrul al doilea sa schimbam locatiile vizitate pentru a acoperi si restul regiunilor. Ca si in anii anteriori, produsele din cosul de cumparaturi sunt SKU -uri lider in comertul modern pe categoriile vizate, potrivit datelor disponibile pe 2011. Produsele sunt achizitionate la inceputul fiecarei luni, iar data la care se realizeaza vizitele in magazine variaza de la o luna la alta. Preturile publicate sunt cele afisate pe bonul de cumparaturi.

In studiul calitativ din sectiunea Shopping Basket am introdus in 2011 o scara de notare pentru a stabili nivelul de curatenie si de mercantizare al magazinului vizitat.

Nivelul curateniei se noteaza astfel:
- murdar: magazin murdar in proportie de peste 40% din spatiu sau urme vizibile de murdarie la mai mult de doua raioane vizitate;
- partial curat: magazin murdar in proportie de maxim 20% sau urme vizibile de murdarie la unul sau doua din raioanele vizitate;
- curat: magazinul nu prezinta urme vizibile de murdarie.
In ceea ce priveste mercantizarea magazinului, criteriile urmarite sunt: disponibilitatea la raft a produselor, aranjarea pe raft si accesibilitatea acestora, precum si curatenia si integritatea produselor. Daca doua din cele trei criterii nu sunt indeplinite pe deplin, se va nota „insuficient” in dreptul nivelului de mercantizare al magazinului.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content