FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Cora cocheteaza cu formate mai mici de magazin

Cora cocheteaza cu formate mai mici de magazin

Retailerul care a adus pe piata in 2003 cel mai mare format de hypermarket, de 15.000 mp, accelereaza expansiunea prin parteneriate cu mall-uri, investind in magazine de trei ori mai mici decat media retelei. Cora este al treilea operator de hypermarketuri, dupa Carrefour si Kaufland (Schwarz Group), care trece la etapa expansiunii multi-format mizand pe unitati mai mici, pe o piata in care declinul consumului din ultimii doi ani a redus la jumatate investitiile anuale in dezvoltarea comertului modern.

Reteaua franceza de hypermarketuri Cora a inaugurat la inceputul lunii noiembrie a cincea unitate operationala din tara, la Baia Mare, in mall-ul Gold Plaza. In urma unei investitii de 4,2 milioane de euro, compania a inaugurat un nou format de hypermarket, facand trecerea de la o suprafata de 15.000 mp la una de 4.500 mp. Noul magazin reprezinta totodata si prima intrare a retailerului in orase cu o populatie de sub 100.000 de locuitori, dupa trei unitati deschise in Bucuresti (Cora Pantelimon, Cora Lujerului, Cora Sun Plaza) si Cluj-Napoca. 

Situat la limita dintre supermarket si hypermarket, Cora Baia Mare este un magazin in care dimensiunea raioanelor difera in functie de importanta categoriei pentru colectivitatea locala. La nivelul sortimentatiei, gamele de produse alimentare sunt reprezentate la referential maxim, la fel ca si in cadrul hypermarketurilor de format mare ale retelei.

Raionul de produse dietetice si pentru slabit ocupa un loc delimitat in proiectarea spatiului de vanzare, aici fiind grupate un numar de peste 100 de articole. Produsele se gasesc insa si la raft, fiecare in categoria din care face parte. Conducerea magazinului intentioneaza sa exploateze la maxim potentialul de productie al furnizorilor locali, cu atat mai mult cu cat studiile de piata au indicat afinitatea consumatorilor catre astfel de produse.

Ponderea articolelor alimentare in magazinul de la Baia Mare este de 80%. Restrangerea sortimentatiei s-a observat mai ales in categoria textilelor, a articolelor de bricolaj si a celor Hi-Tech. Pentru a compensa lipsa spatiului, magazinul dispune de o platforma digitala, www.coradigital.ro, primul serviciu de comenzi online de electronice si electrocasnice realizat de un retailer alimentar din Romania.

Intrand pe acest website, clientii isi le pot rezerva online produsele. Apoi, comanda soseste la sediul hypermarketului din Baia Mare, iar clientul este informat ca poate veni sa isi ridice produsul. Platforma inca nu dispune de facilitati de plata online, acest lucru fiind in plan de implementare, in functie si de receptivitatea clientilor.

Numarul total de articole din magazin se apropie de 50.000, dar gama poate sa fie readaptata in functie de feed back-ul primit din partea clientilor, potrivit reprezentantilor Cora. Marca proprie este prezenta la raft in fiecare categorie in care compania a dezvoltat acest produs. Magazinul din Baia Mare tinteste o paleta larga de clienti, diferiti ca stil de viata si varsta. Pentru cei care lucreaza in apropierea hypermarketului a fost conceput un raion special de salate, sandvisuri si sucuri naturale. Ei pot achizitiona si mancare gatita de la raionul de gastronomie.

O alta categorie de clienti sunt cei care vin in familie la cumparaturi si care isi aloca cel putin o ora pentru parcurgerea magazinului.
Romania Hypermarche, operatorul local al retelei Cora, detinut de grupul Louis Delhaize, intentioneaza sa deschida mai multe hypermarketuri de 4.500 de metri patrati in urmatorii ani. Retailerul, cu vanzari anuale de circa 400 mil. euro, urmeaza sa deschida un magazin de 4.000 mp in centrul comercial City Park din Constanta, prima sa unitate din acest oras.

2010 este cel mai expansiv an al operatorului Cora pe piata romaneasca, in care investitiile in deschideri de magazine noi au ajuns la aproximativ 50 de milioane de euro. Practic, reteaua si-a dublat numarul de unitati in acest an inaugurand 3 magazine, dupa ce in 2007-2009 a pus expansiunea in plan secund. Compania a anuntat ca va inaugura anul viitor alte doua hypermarketuri, in Drobeta-Turnu Severin si Arad. Pe lista oraselor vizate de expansiunea Cora se numara si Craiova si Brasovul.
 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content