FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Conferinta nationala a directorilor de vanzari 2009

Conferinta nationala a directorilor de vanzari 2009

In perioada 17-18 septembrie a avut loc la hotel Ibis Palatul Parlamentului Conferinta nationala a directorilor de vanzari organizata de compania de consultanta si training Accelera Business Strategy.

Pentru a furniza cele mai bune solutii de crestere a vanzarilor, Accelera Business Strategy a monitorizat inainte de eveniment activitatea a 36 de companii (majoritatea din servicii B2B) care au implementat diferite strategii de iesire din criza.

Pe baza observarii rezultatelor in vanzari ale companiilor tinta, s-au depistat un numar de strategii care dau rezultate excelente. Cinci dintre aceste strategii au fost transformate in cinci teme de conferinta si analizate amanuntit in cursul acestui eveniment:

1. +50% prin Vanzare Strategica. Cum ne invatam echipele sa conceapa strategii de vanzare adaptate fiecarui client?

2. Cresterea performantelor echipei prin Motivare Psihologica - Cum crestem nivelul de motivatie al echipei de vanzari si ii redeschidem dorinta de succes?

3. Your Sales Academy - Studiu de caz - Cum dezvoltam si loializam echipa de vanzari in perioada de criza?

4. Perceptia este Realitate - Cum folosim uneltele de PR pentru cresterea vanzarilor?

5. Self & Sales Leadership - Este cariera ta! Ce faci pentru ea?

Prezentarile au fost sustinute de cinci profesionisti in domeniu:

Calin Sarchiz, fondatorul grupului de firme Pegas Sisteme de Management, specializat in servicii de consultanta si inginerie economica;

Ovidiu AtanasiuOvidiu Atanasiu, specialist in parghiile psihologice ale dezvoltarii profesionale a adultilor, senior consultant Accelera;

Adrian Andrei, Vodafone - Enterprise Business Unit - Sales Training - Channel Marketing& Operations, dezvoltator al standardului de vanzare consultativa cu implementari in cadrul strategiilor de vanzare pentru companiile multinationale;

Cristina Hlinschi, fondator si managing director la Sense Marketing, agentie de marketing si PR specializata in B2B si servicii si

Bogdan ComanescuBogdan Comanescu, director general Accelera, avand o experienta nationala si internationala in vanzari si managementul vanzarilor B2B de 18 ani.

Pe baza celor cinci strategii s-au intocmit cinci kituri de implementare care au fost inmanate participantilor inca din timpul workshop-urilor. Astfel acestia au putut sa gaseasca solutii concrete la provocarile cu care se confrunta in vanzari.

Mai mult, pentru a a oferi solutii cat mai concrete, compania Accelera a realizat in perioada precedenta conferintei o cercetare privind situatia vanzarilor in 2009, luand in calcul 270 de companii.

Iata cateva dintre concluziile studiului:

1.    Aproximativ 67% dintre companii au de suferit din cauza crizei economice.

2.    Peste 57% din forta de vanzari are o stare psihologica incompatibila cu performanta in vanzari

3.    Cresterea salariilor fixe ale reprezentantilor de vanzari este o metoda des practicata de companii pentru a mentine motivatia echipei de vanzari

4.    Cea mai des practicata metoda pentru a mentine motivatia si performanta echipei de vanzari este pregatirea profesionala.

5.    Cele mai multe companii au adoptat, ca principala strategie de crestere a vanzarilor, flexibilitatea in relatia cu clientii.

Prezentarea completa a rezultatelor cercetarii Accelera Business Strategy o puteti downloda aici.
 

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content