FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Cinci tari, cinci reviste, o perspectiva regionala

Cinci tari, cinci reviste, o perspectiva regionala

Cu o experienta bogata acumulata intr-o piata foarte concentrata si concurentiala, Ungaria, revista Magazinul Progresiv si-a inceput, spre finele anilor ‘90, propria expansiune, urmand valul dezvoltarii retailului, in Europa Centrala si de Sud-Est. Magazinul Progresiv este acum o revista regionala, cu editii in Ungaria (1992), Romania (1999), Croatia (2002), Serbia (2005) si Bulgaria (2007), cu o cunoastere aprofundata a industriei de retail si FMCG din aceasta zona si cu legaturi si parteneriate puternice la nivelul jucatorilor locali si regionali.

Astfel ca ideea unui supliment regional a venit in mod firesc sa completeze informatiile oferite local. Suplimentul editat o data cu numerele din ianuarie 2009 ale revistelor noastre va ofera posibilitatea sa cunoasteti mai in detaliu stadiul de dezvoltare al comertului si distributiei de bunuri de larg consum in tarile Progresiv.

Editorii revistei din fiecare tara si-au adus contributia la publicatia de fata pentru ca dumneavoastra sa puteti parcurge in cateva zeci de pagini expansiunea comerciantilor din aceste state, planurile lor de dezvoltare, comportamentul de cumparare si consum al fiecarui popor, dar si date economice menite sa ofere contextul pentru o mai buna intelegere a tuturor acestor informatii.

Citind articolele din acest supliment este aproape amuzant sa constati cum istoria se repeta. Daca Ungaria a depasit deja faza de dezvoltare si consolidare a retailului si intra acum intr-o perioada de descrestere, celelalte tari (coincidenta sau nu, chiar in ordinea aparitiei revistelor) aproape ca-i urmaresc fidel traseul.

Romania este acum in momentul culminant al dezvoltarii retailului si industriei de FMCG, in timp ce croatii, sarbii si bulgarii vin din urma, pe aceeasi carare, dar cu viteze diferite, ca urmare a particularitatilor propriilor piete. Pana si preocuparile si trasaturile consumatorilor sunt asemanatoare. Comertul modern, in general, este foarte atractiv, exista cam aceleasi diferente intre rural si urban cand vine vorba de stil de consum, iar oamenii sunt atrasi de promotii si preturi reduse, mai ales in contextul ingrijorarii pentru perspectiva financiara personala.

Disputele privind accesul producatorilor locali in magazinele mari sunt la fel de acute si in Ungaria, si in Serbia, dar cu rezultate la fel de incerte.

Sper sa lecturati cu placere si, mai ales, sper ca toate datele pe care e-am adunat aici sa va fie de folos in munca dumneavoastra.

Revistele Magazinul Progresiv va sunt alaturi, gata sa va ajute!

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content