FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Cele mai mari cinci branduri au jumatate din categorie

Cele mai mari cinci branduri au jumatate din categorie

Alaturi de toate segmentele care alcatuiesc categoria produselor de ingrijire a fetei, si cele care se adreseaza specific nevoii de curatare a fetei marcheaza aceeasi sezonalitate pronuntata a vanzarilor in perioada sarbatorilor de iarna si de Paste. Cresterea se datoreaza mai ales faptului ca aceste produse – in diverse variante si combinatii – sunt propuse de producatori in ambalaje atractive pentru a fi daruite drept cadou. Asa se explica majorari de volume de vanzari care pot depasi, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna, 20%.

In perioada mai 2010 –aprilie 2011, primii cinci producatori ai categoriei – Beiersdorf, Farmec, L`Oreal, Sarantis si furnizorii de marca privata pentru retaileri – au detinut 74% din volumul total al vanzarilor. Topul marcilor indica o mai mare fragmentare a categoriei: Doina (brand detinut de Farmec SA), Garnier, L`Oreal, marcile private ale retailerilor si Nivea au detinut in perioada mai 2010 - aprilie 2011 putin peste jumatate din volumul de vanzari de la nivelul categoriei, respectiv 52,6%.

Marcile private ale lanturilor de magazine dispar din topul primelor cinci marci din perspectiva valorii vanzarilor, in schimb in acest clasament apare marca romaneasca Elmiplant detinuta de Sarantis. Valoric, ponderea primelor cinci branduri in totalul vanzarilor categoriei nu trece de 50%. Cea mai mare pondere a vanzarilor in perioada mai 2010 – aprilie 2011 este detinuta de comertul modern (care reprezinta 75,1% din volumul vanzarilor si 62,7% din valoarea vanzarilor categoriei). Pe pozitia secunda s-au situat farmaciile, cu 12,5% in volum vanzari si 26% in valorea vanzari. La randul lor, magazinele traditionale au realizat circa 10% din volumele de vanzari in categoria produselor de curatare a fetei. Paradoxal, magazinele specializate in vanzarea produselor cosmetice au detinut cea mai redusa pondere a vanzarilor, de 2,2% in volum si 2,4% in valoare.

Categorii cu potential de asociere la raft:

- masca de fata;
- crema pentru ingrijirea fetei;
- crema pentru conturul ochilor;
- lotiune de corp;
- lotiune si servetele demachiante;
- accesorii cosmetice.

[click pentru marire]

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content