FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Ce retaileri au raportat cresteri de vanzari de Paste

Ce retaileri au raportat cresteri de vanzari de Paste

Retelele de magazine Profi si Angst au raportat cresteri de vanzari in perioada premergatoare Pastelui, comparativ cu anul trecut. Retailerii spun ca vanzarile au fost in linie cu asteptarile lor, fara a da prea multe detalii.

In reteaua de supermarketuri Profi, cresterea vanzarilor in saptamana dinaintea Pastelui a fost de doua cifre, in termeni comparabili. Potrivit oficialilor Profi, “per ansamblul companiei, vanzarile inregistrate in aprilie 2011 le-au depasit pe cele bugetate cu aproximativ 6%”.

La randul sau, reteaua romaneasca de supermarketuri Angst a reusit sa-si mentina vanzarile pe un trend crescator in perioada Pastelui, comparativ cu 2010. “Avand in vedere piata actuala, putem spune ca primele patru luni ale acestui an au fost mai bune in comparatie cu cele din anul trecut”, au afirmat reprezentantii Angst. In cazul acestei retele, tendinta de crestere s-a datorat in special pastrarii retetelor produselor marca proprie.

Pentru Angst, perioada sarbatorilor pascale a reprezentat o accentuare a consumului de preparate din carne de oaie. “Ca in fiecare an, produsele traditionale nu au lipsit de pe masa romanilor, si aici ne referim la cotlete de berbecut si drobul de casa. In topul vanzarilor se situeaza salamul de Sibiu”, au mai spus reprezentantii Angst.

La nivelul supermarketurilor Paco, vanzarile au fost cu 8-10% mai mici decat anul trecut, insa Feliciu Paraschiv – directorul general al retelei – sustine ca rezultatele s-au incadrat in marja prognozata de companie.

In cazul retelei de supermarketuri Zanfir, “eliminand efectele cresterii TVA si comparand perioada din 2010 cu cea din 2011, avem aproape o constanta a vanzarilor, in linie cu asteptarile firmei noastre”, sustine Dal Hagiu, Director Comercial al retailerului.

Aceasta tendinta s-a manifestat si in cazul hypermarketurilor Auchan, vanzarile inregistrate de acestea fiind conform asteptarilor companiei, “tinand cont ca suntem inca in perioada de criza economica”, dupa cum a explicat Andreea Toader, Specialist Marketing in cadrul Auchan Romania.

Si la nivelul retelei de supermarketuri Interex, dinamica vanzarilor in perioada premergatoare Pastelui din acest an s-a inscris in plafonul de asteptari al companiei, “raportat la cosum mediu de cumparaturi al clientului nostru”, potrivit lui Vassante Monany, Director Comerical al CDE R Interex.

Cele mai vandute produse

Cozonacul, bananele, sucurile carbogazoase, rosiile si uleiul au adus cele mai mari vanzari in topul categoriilor alimentare in reteaua Auchan, potrivit datelor de la companie.

In reteaua de magazine Interex, produsele cu cele mai mari vanzari in saptamana premergatoare Pastelui au fost alimentele de baza, cele mai bune rulaje fiind inregistrate de sucurile carbonatate (pachetele speciale promotionale de sucuri carbonatate 2x2L), zaharul cristal in ambalaje de 1 kg si uleiul de floarea-soarelui la sticla de 1 L. Potrivit lui Vassante Monany, “exceptand produsele sezoniere, am inregistrat cresteri importante la orez si oua in cofrag de 30 bucati (marca proprie), banane, cafea si mici trasi (produsi in carmangeria proprie)”.

La randul lor, reteaua de supermarketuri Zanfir, care numara opt astfel de unitati, a inregistrat cele mai mari vanzari de Paste - in categoria produselor alimentare - la oua proaspete (31.070 de bucati), faina la 1 kg (13.278 de bucati), pulpe de pui vrac (10.456 de kilograme), cartofi (circa 7.060 de kilograme) si biscuiti cu cacao (6.710 bucati).

Feliciu Paraschiv, reprezentantul Paco Supermarket, a precizat ca, exceptand produsele de sezon, cele mai bine vandute bunuri de larg consum in perioada Pastelui au fost fructele, legumele, detergentii, carnea si ouale. Fata de o perioada normala, cele mai bine vandute alimente au fost faina, ouale, cozonacii, carnea proaspata si dulciurile.

de Cosmina Capalau

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content