FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Ce evenimente NU trebuie sa ratati in 2012

Ce evenimente NU trebuie sa ratati in 2012

Revista Magazinul Progresiv a realizat o lista cu cele mai importante evenimente din industra de retail si FMCG in 2012, organizate atat in tara, cat si in strainatate.

Pentru inceput, iata cele mai relevante evenimente locale din domeniu si cateva motive pentru care ar trebui sa participati la fiecare dintre acestea:

FEBRUARIE

TaxEu Forum: 8-9 februarie, Crowne Plaza Hotel, Bucuresti
Aflat la cea de-a sasea editie, TaxEu 2012 este cel mai important eveniment local de legislatie si fiscalitate, organizat de-a lungul timpului impreuna cu cele mai importante companii de consultanta fiscala din Romania. In perioada 8-9 februarie, la Crowne Plaza Hotel, forumul organizat de Evensys propune o examinare a modificarilor ce isi vor pune amprenta pe piata fiscala romaneasca. (http://www.taxeu.ro/2012/)

ecomTIM: 8-9 februarie, Hotel Timisoara, Timisoara
Conceput ca o conferinta regionala dedicata industriei e-commerce si marketingului online, evenimentul aflat la cea de-a doua editie va fi dedicat tendintelor si inovatiilor din e-commerce si marketing online, acoperind subiecte diverse, de la shopping-ul in era social media si a reducerilor colective la SEO, AdWords si surse de finantare. (http://ecomtim.ro/)

IMM Forum: 16-17 februarie, Romexpo, Bucuresti
IMM Forum - Solutii pentru IMM-uri reprezinta o initiativa de a sprijini mediul de afaceri din Romania, prin crearea oportunitatii de intalnire a autoritatilor, a firmelor care ofera servicii pentru IMM-uri si a reprezentantilor acestora din urma. (http://www.imm-expo.ro/)

Online PR Boot Camp: 16-17 februarie, Capital Plaza Hotel, Bucuresti
Online PR Boot Camp este un training intensiv de 2 zile dedicat oamenilor de comunicare si marketing. Participantii vor invata cum sa foloseasca social media si noile instrumente din online in beneficiul companiei sau brandului lor. (http://www.prbootcamp.ro/2012/)

Digital Marketing Forum: 22-23 februarie, Crowne Plaza Hotel, Bucuresti
Aflat la cea de-a VI-a editie, Digital Marketing Forum este cel mai cunoscut eveniment despre promovarea in mediul online, destinat oamenilor de marketing si advertising. Editia din acest an aduce in prim plan cele mai noi idei, solutii de optimizare a campaniilor online si studii de caz relevante. (http://www.digitalforum.ro/2012/)

Social Media Summit Bucuresti: februarie, Bucuresti
Dupa Timisoara, Cluj, Iasi si Sibiu, Social Media Summit ajunge si la Bucuresti. Participantii la eveniment vor avea ocazia sa afle care sunt strategiile eficiente de promovare prin retelele sociale, sa-i cunoasca pe cei mai relevanti bloggeri si specialisti in online din Romania, influentatori care fac diferenta. (http://www.bizforum.ro/)

MARTIE

Conferinta Progresiv: 14-16 martie, Hotel New Montana, Sinaia
Cea mai mare conferinta Progresiv ajunge in acest an la editia a 12-a si are ca tema: “Retail Intelligence: Surse noi de crestere dincolo de 2012”.
Aici gasiti detalii despre eveniment si aveti posibilitatea de a va inscrie online: www.conferinta.magazinulprogresiv.ro

PR Forum: 14-15 martie, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Bucuresti
Ajunsa la cea de-a sasea editie, PR Forum este cea mai importanta conferinta despre comunicarea corporativa si relatiile publice, ce se adreseaza atat practicienilor din companii, cat si profesionistilor din agentiile specializate. Forumul propune dezbateri, noi idei si studii de caz relevante. (http://www.prforum.ro/2012/)

GoodWine: 31 martie-1 aprilie, World Trade Plaza – Hotel Pullman, Bucuresti
Ajuns la cea de-a 7-a editie, targul international de vinuri GoodWine propune vizitatorilor trei premiere: debutul in rosu si rose al producatorului Cotnari, lansarea brandului Liliac, precum si prezenta producatorului ungar de vinuri Vylyan. (http://www.goodwine.ro/)

Social Media Summit Iasi: martie, Iasi
Evenimentul isi propune sa prezinte strategiile eficiente de promovare prin retelele sociale. La eveniment vor participa cei mai relevanti bloggeri si specialisti in online din Romania, participantii avand ocazia de a-i cunoaste pe cei care fac diferenta in online si de a afla secretele campaniilor de word of mouth. (http://www.bizforum.ro/)

APRILIE

Marketing B2B: 4 aprilie, Bucuresti
Aflata la cea de-a doua editia, conferinta se adreseaza comunitatii business-to-business (B2B) locale, la eveniment fiind invitati specialisti si practicienti romani si internationali care impartasesc companiilor tactici, strategii, idei si solutii pentru promovarea eficienta a produselor si serviciilor. (http://www.marketingb2b.ro)

Vinvest Timisoara: 4-8 aprilie, Centrul Regional de Afaceri Timisoara
Cea de-a IX-a editie a Salonului International de Vinuri Timisoara aduce vizitatorilor cateva premiere, intre care un eveniment de degustare cu diplomati, manageri de top, personalitati publice, precum si o excursie de documentare a unui grup numeros de jurnalisti si lideri de opinie la crame. (http://vinvest.ro/salon/)

MAI

INSPIRO: 16 mai, Radisson Blu Hotel Bucuresti
Aflat la cea de-a doua editie, INSPIRO este un eveniment de o zi care si-a propus sa faciliteze accesul participantilor la lideri ai industriei bunurilor de larg consum si la formatori de opinie din domeniile conexe. Inspiro este conceput ca un eveniment elitist in care accentul este pus pe oamenii care, prin ideile si munca lor, si-au pus amprenta asupra pietei, au dezvoltat corporatii si au format managerii de maine din industria FMCG si sectoarele conexe. (http://inspiro.magazinulprogresiv.ro/ro/acasa)

AGRARIA – Targ International pentru Agricultura, Industrie Alimentara si Ambalaje: 2-6 mai, Cluj-Napoca
Targul International de Agricultura, Industrie Alimentara si Ambalaje - AGRARIA, organizat la Cluj-Napoca incepand din anul 1995, a devenit evenimentul anual emblematic in domeniu pentru zona Transilvaniei. AGRARIA s-a impus ca unul din cele mai importante locuri de intalnire pentru fermieri si reprezentantii industriei agricole din Romania si este recunoscut la nivel international pentru caracterul interactiv si oportunitatile unice pe care le ofera. Anul acesta va avea loc editia a XVIII-a. (http://www.agraria.info.ro/)

Mobile Marketing Conference: 10 mai, Bucuresti
Mobile Marketing Conference, cea mai importanta conferinta anuala dedicata promovarii in mediul mobil pentru toate domeniile de afaceri, se adreseaza atat profesionistilor din zona de marketing, comunicare si dezvoltare online, cat si reprezentantilor agentiilor interactive si ai companiilor care activeaza in zona mobile. (http://www.mobileconference.ro)

TIBCO – Targul International de Bunuri de Consum: 31 mai – 1 iunie, Romexpo, Bucuresti
TIBCO face parte din categoria targurilor cu traditie, numarandu-se printre primele manifestari expozitionale organizate in Romania. Tematica bogata si variata i-a permis sa devina pepiniera din care s-au desprins si dezvoltat o mare parte din expozitiile specializate organizate de ROMEXPO. Anul acesta, evenimentul marcheaza cea de-a XXIX-a editie. (http://www.tibco.ro/)

IUNIE

Marketing 360: 13-14 iunie, Bucuresti
Ajunsa la cea de-a V-a editie, Marketing 360 este cea mai importanta conferinta locala de marketing si advertising, ce reuneste profesionisti locali si internationali in marketing, advertising, online si research. (www.marketing360.ro)

Conferinta Internationala infoALIMENT 2012, 13-14 iunie, Poiana Brasov, hotel Alpin”Carne si Lapte: Piata, Producator, Profitabilitate, in contextual provocarilor actuale” 

http://conferinta.infoaliment.ro/ 

IULIE

Social Networks Conference: 11 iulie, Bucuresti
Ajuns la cea de-a treia editie, evenimentul Social Networks Conference reuneste profesionisti in social media, de la care participantii pot afla informatii utile despre planificarea campaniilor, tacticile recomandate pentru a avea succes in campaniile derulate in social media si multe alte subiecte de interes din domeniu. (www.socialnetworks.ro)

SEPTEMBRIE

Webstock: 21 septembrie, Bucuresti
Evenimentul prezinta un mix al celor mai eficiente instrumente, strategii de promovare si oportunitati din zona digitala, social media, advertising si web, completate de informatii de ultima ora despre tehnologiile si aplicatiile din domeniu. (www.webstock.ro)

OCTOMBRIE

Trade Round Table: Bucuresti (data va fi comunicata ulterior)
Trade Round Table (TRT) este un eveniment organizat de revista Magazinul Progresiv pentru profesionistii din FMCG, care concentreaza intr-o conferinta de o zi evolutiile prefigurate de-a lungul intregului an in retailul si productia FMCG din Romania: bilanturile anuale ale marilor companii, proiectele acestora pentru viitor, precum si studii de piata de actualitate si prognoze ale specialistilor legate de trenduri in consum si retail pentru urmatorul an. (http://trt.magazinulprogresiv.ro/)

Promotions 360: 4 octombrie, Bucuresti
Promotions 360 este singura conferinta locala dedicata promotiilor si rolul acestora in relatia dintre produs si consumator. Evenimentul, ajuns la cea de-a doua editie, se adreseaza practicienilor in marketing si retail si va reuni specialisti care vor dezbate cele mai noi tendinte din domeniu si strategii pentru o integrare de succes a promotiilor in planul de marketing. (www.promotions360.ro)

Legal Issues in Social Media: 31 octombrie, Bucuresti
Conferinta este axata pe analizarea potentialelor riscuri in social media, unde, specialisti in legislatie, resurse umane, comunicare corporativa si social media, isi propun sa analizeze strategiile adecvate pentru a intampina si depasi riscurile legale ridicate de angajamentul companiilor in social media. (www.legalconference.ro)

INDAGRA – Targul international de produse si echipamente in domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii si zootehniei: 31 octombrie – 4 noiembrie, Romexpo, Bucuresti
Organizata sub Patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, manifestarea reprezinta unul din domeniile prioritare pe care Romexpo si-a propus sa le abordeze si in 2012 tinand cont de Planul National de Dezvoltare 2007 – 2013 precum si de Strategia de Dezvoltare a Mediului de Afaceri din Romania. (http://www.indagra.ro/)

ALIMENTA – Targ international pentru industria alimentara: 31 octombrie – 4 noiembrie, Romexpo, Bucuresti
Evenimentul dedicat furnizorilor de tehnologie de procesare si producatorilor de produse alimentare si bauturi ofera expozantilor posibilitatea de a stabili contacte de afaceri, de a patrunde pe noi piete de desfacere, de a-si lansa si promova produsele si tehnologiile, de a realiza demonstratii practice si de a participa la seminarii, conferinte si mese rotunde. (http://www.alimenta-romexpo.ro/)

ALL-PACK – expozitie internationala pentru ambalaje, materiale, masini si echipamente specifice: 31 octombrie-4 noiembrie, Romexpo, Bucuresti
Manifestarea ALL PACK, ajunsa in 2012 la cea de-a XIV-a editie, vine cu o oferta de utilaje si tehnologii care contribuie la cresterea calitatii ambalajelor.(http://www.all-pack.ro/)

NOIEMBRIE

Social Networks Strategy: 29 noiembrie, Bucuresti
Editia din 2012 a conferintei Social Networks Strategy reuneste profesionisti in social media, de la care participantii pot afla informatii utile despre planificarea campaniilor, tacticile recomandate pentru a avea succes in campaniile derulate in social media si multe alte subiecte de interes din domeniu. (www.socialnetworks.ro)

EVENIMENTE INTERNATIONALE

In ceea ce priveste agenda de targuri si expozitii internationale, 2012 poate fi considerat un an bogat:

IANUARIE

MARCA – Conferinta cu program expozitional, dedicata marcilor private: 18-19 ianuarie, Bologna, Italia (http://www.marca.bolognafiere.it/en/)

Internationale Grüne Woche – expozitie dedicata industriei alimentare, agriculturii si horticulturii: 20-29 ianuarie, Berlin, Germania (http://www.gruenewoche.de/)

Viticulture & Viniculture – forum ce se adreseaza sectorului viticol si vinicol din Ungaria, dar si celor interesati de colaborari cu producatorii maghiari de vin: 25-28 ianuarie, Budapesta, Ungaria (http://www.szpkiallitas.hu/)

ISM Koln – unul dintre cele mai mari targuri dedicate produselor pentru cofetarie: 29 ianuarie – 1 februarie, Koln, Germania (http://www.ism-cologne.de/de/ism/home/index.php)

Annual European Food Manufacturing & Safety Summit: 30-31 ianuarie, Amsterdam, Olanda (www.foodmanufacturingevent.com)

FEBRUARIE

FRESHCONEX – unul dintre cele mai importante targuri europene de produse proaspete: 8-10 februarie, Berlin, Germania (http://www.freshconex.de/en/)

BURSA FOOD-FOOD TECH – eveniment dedicat alimentelor si bauturilor, produselor procesate, industriei de ambalaje si tehnologiilor utilizate in producerea bauturilor: 23-26 februarie, Bursa, Turcia (http://www.tuyap.com.tr/webpages/bursagidafuari_eng/index.php?main=basin)

Mia International Food Show – manifestare ajunsa la cea de-a 39-a editie, in cadrul caruia vor fi prezentate utilaje de procesare a alimentelor, de ambalaje, sisteme destinate industriei alimentare, precum si materiale de profil: 25-28 februarie, Rimini, Italia (http://en.saporerimini.it/fair/Mia_expo_presentation.asp)

Vinex trade fair – targ international de vinuri: 28 februarie – 1 martie, Brno, Cehia (http://www.bvv.cz/en/vinex/)

EuroCIS – unul dintre cele mai importante targuri europene dedicate tehnologiei utilizate in retail: 28 februarie – 1 martie, Dusseldorf, Germania (http://www.eurocis.com)

MARTIE

IFDTEX – expozitie internationala dedicata produselor alimentare, bauturilor si tehnologiei de profil: 9-11 martie, Atena, Grecia (http://www.mackbrookshellas.gr/main.php?id=0&lang=en)

Ingredients Russia – una dintre cele mai importante expozitii de ingrediente alimentare din Rusia: 13-16 martie, Moscova, Rusia (http://www.ingred.ru/)

Tea & Coffee World Cup Europe Exhibition & Conference – expozitie cu vanzare de sortimente de ceaiuri, cafea si produse derivate: 25-27 martie, Viena, Austria (http://tcworldcup.com/vienna/)

Alimentaria Barcelona – salon international de produse alimentare si bauturi: 26-29 martie, Barcelona, Spania (http://www.alimentaria-bcn.com/)

Anuga FoodTec – targ international pentru tehnologia utilizata in obtinerea produselor alimentare si bauturilor: 27-30 martie, Koln, Germania (http://www.anugafoodtec.com/en/aft/home/index.php)

APRILIE

Natural & Organic Products Europe – targ destinat produselor naturale si organice: 1-2 aprilie, Londra, Marea Britanie (http://www.naturalproducts.co.uk/)

Interfood St. Petersburg – targ specializat dedicat industriei alimentare, care va reuni expozitii de produse alimentare, bauturi, tehnologii de profil, ingrediente alimentare, aditivi si condimente: 3-5 aprilie, St. Petersburg, Rusia (http://www.biztradeshows.com/trade-events/interfood-petersburg.html)

International Forum of Food Industry & Packaging – expozitie de prezentare a produselor alimentare, echipamentelor si tehnologiilor din domeniu: 4-6 aprilie, Kiev, Ucraina (http://www.ukrexport.gov.ua/eng/partner_events/?act=view&id=882&country=ukr)

Wine & Delicacies – unul din principalele targuri internationale de vinuri, bere si bauturi spirtoase organizat in Cehia: 25-27 aprilie, Praga, Cehia (http://www.vegoprag.cz/en/)

North European Congress on Food: 22-24 aprilie, St. Petersburg, Rusia (http://nefood.info/)

MAI

Barcelona Food Technology (BTA) – unul dintre cele mai importante evenimente dedicate pietei de alimente si bauturi, precum si sectorului tehnologic din industria alimentara: 15-18 mai, Barcelona, Spania (http://www.bta-bcn.com/en/Bta-2012/Event/)

Vitafoods Europe 2012 – targ dedicat alimentelor si bauturilor functionale: 22-24 mai, Geneva, Elvetia (http://www.vitafoods.eu.com/)

Eurocarne Expo – unul dintre evenimentele expozitionale de referinta pentru industria europeana a carnii: 24-27 mai, Verona, Italia (http://www.machinesitalia.org/en/itcevents/full/eurocarne-_international_exhibition_of_meat_industry)

Central European Congress on Food: 23-26 mai, Novi Sad, Serbia (www.cefood2012.rs)

IUNIE

BELAGRO – targ dedicat echipamentelor si masinilor utilizate in industria agricola: 5-10 iunie, Minsk, Belarus (http://belagro.minskexpo.com/en/)

ProFood France – eveniment ajuns la cea de-a 19-a editie, dedicat echipamentelor si proceselor utilizate in industria alimentara: 19-20 iunie, Nantes, Franta (http://www.exponantes.com/evenement-parc-expositions-nantes/convention-profood/m12.html)

IULIE

International Conference on the Food Factory for the Future: 4-6 iulie, Laval, Franta (www.food-factory.fr)

SEPTEMBRIE

Istanbul Food-Tech – expozitie dedicata celor care activeaza in industria alimentara, cu accent pe segmentul tehnologic: 20-23 septembrie, Istanbul, Turcia (http://www.foodtechistanbul.com/)

Macfruct – eveniment ce reuneste o serie de targuri si expozitii dedicate tehnologiilor si serviciilor pentru producerea, stocarea, marketingul si transportul fructelor si legumelor: 26-28 septembrie, Cesena, Italia (http://www.macfrut.com/eng/)

OCTOMBRIE

SIAL Paris – salon international agroalimentar: 21-25 octombrie, Paris, Franta (http://www.sialparis.fr/)

NOIEMBRIE

Interfood & Drink – targ dedicat echipamentelor de procesare si ambalare a produselor alimentare: 7-10 noiembrie, Sofia, Bulgaria (http://www.biztradeshows.com/trade-events/interfood-drink.html)

The World of Milk – expozitie destinata industriei lactatelor: 7-10 noiembrie, Sofia, Bulgaria (http://www.biztradeshows.com/trade-events/the-world-milk.html)

Health Ingredients Europe – eveniment dedicat inovatiilor in industria alimentelor si bauturilor: 13-15 noiembrie, Frankfurt, Germania (http://hieurope.ingredientsnetwork.com/)

Biolife Bolzano – targ dedicat produselor organice: 30 noiembrie – 2 decembrie, Bolzano, Italia (http://www.fierabolzano.it/site/)

Drink-Plus Kielce – targ specializat pentru bauturi alcoolice si energizante: 30 noiembrie – 2 decembrie, Kielce, Polonia (http://www.targikielce.pl/index.html?k=drink_plus_en&s=index)

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content