FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Carnea de pui este preferata romanilor

Carnea de pui este preferata romanilor

In prioada 16 -26 noiembrie 2009, Mednet Marketing Research Center a realizat un studiu privind consumul de carne in Romania.

Analiza a vizat populatia cu varsta cuprinsa intre 18-65 de ani din Bucuresti si din orase cu peste 100.000 de locuitori. Volumul esantionului a fost de  854 persoane, iar culegerea datelor s-a realizat prin interviuri telefonice asistate de calculator.

Studiul Mednet a pus in evidenta faptul ca peste 85% dintre persoanele intervievate obisnuiesc sa cumpere carne, 78,3% dintre acestia cumparand diverse sortimente in ultima luna.

Principalele categorii de carne cumparate in ultima luna au fost: pui (91,9%), porc (59,0%), vita/vitel (41,0%), carne semipreparata (mici, carnati, carne marinata) (38,6%), curcan (16,1%), organe (15,5%), miel/oaie (7,8%), precum si diverse alte tipuri cum ar fi: vanat, rata, nutrie, iepure si peste.
Ca tendinta, carnea cumparata in ultima luna a fost carne refrigerata.

Dintre sortimentele de carne de porc cumparate in ultima luna, preferate sunt: ceafa (achizitionata de 73,4% dintre consumatorii acestui tip de carne), cotletul (41,8%) si muschiul de porc (cumparat de 33,2% dintre cei care au participat la studiu si care consuma carme de porc).

In ceea ce priveste carnea de vita/vitel, 63,5% dintre consumatorii intervievati au cumparat in ultima luna ceafa, 41,2% au cumparat muschi si 25,5%, cotlet de vita/vitel.

Sortimentele de carne de pui cumparate in ultima luna au fost: puiul intreg (cumparat de 76.4% dintre consumatorii intervievati), piept de pui dezosat (46,8%) si pulpe de pui cu os (cumparate de 42,9% dintre consumatorii).

Datele studiului ilustreaza faptul ca, in Romania, consumul de carne este ridicat, aproape 50% dintre respondenti obisnuiesc sa consume carne zilnic sau aproape zilnic.

In ceea ce priveste impactul pe care l-a avut criza asupra consumului de carne, datele studiului releva faptul ca 63,7% dintre respondenti nu si-au modificat comportamentul, 26,6% au cumparat carne in cantitate mai mica, in timp ce in jur de 9% au cumparat carne mai ieftina.

Pentru mai multe informatii, accesati varianta integrala a studiului.

 

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content