FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Articole > Borsul gata preparat, un produs traditional care s-a impus la raft

Borsul gata preparat, un produs traditional care s-a impus la raft

Borsul este un produs folosit in mod traditional in bucataria romaneasca si preparat, in mod obisnuit, chiar in gospodarii. Schimbarea stilului de viata, cresterea populatiei din mediul urban, in definitiv, lipsa timpului a dus la aparitia cererii pentru o alternativa comoda, gata preparata.

Si sunt suficienti producatori care s-au grabit sa monetizeze aceasta nevoie. Cinci dintre acestia insa – Danila Invest 2000, Dalco Prod Com, Acrisorul, ABC, Pf Enache – detin 74,7% din volumul si 73,9% din valoarea vanzarilor in perioada decembrie 2011 – mai 2012, potrivit Nielsen. In topul brandurilor nu apar modificari si singurul fapt notabil este ca nu putem vorbi cu adevarat de marci, majoritarea produselor purtand chiar numele companiei producatoare.

In ceea ce priveste distributia vanzarilor pe canale, reprezentantii retailului modern (hypermarketuri, supermarketuri si discounteri) cumuleaza 55,6% din vanzarile in volum si 57,1% din valoarea acestora, in timp ce in comertul traditional vanzarile se impart echilibrat intre magazinele alimentare cu un spatiu de vanzare de 21-40 mp si cele cu o suprafata de peste 40 mp. Cel mai mici le vanzari se inregistreaza prin intermediul magazinelor de sub 20 mp – 6,9% in volum si 6,4% in valoare.

[click pe imagine pentru marire]

DEFINITIE: Borsul este un lichid folosit in mod obisnuit in bucataria romaneasca pentru a acri ciorbele; este un produs care are nevoie de temperatura controlata. Borsul este optinut prin fermentarea taratei de grau (si, optional, faina de malai) cu drojdiei si apa. De asemenea, dupa ce procesul de fermentare a inceput, pot fi adaugate felii de lamaie si paine uscata. In unele variatii ale retetei, se adauga seminte de marar si o crenguta de visin, precum si alte condimente, pentru a da mai multa savoare produsului final.

INCLUDE: Doar produsele gata preparate, cunoscute local si sub denumirea de „Bors de tarate” si folosit drept agent de acrire a ciorbelor. Este ambalat, de obicei, in sticle, borcane sau pungi de plastic.


Categorii cu potential de asociere la raft

  • baze pentru mancaruri;
  • condimente;
  • paste fainoase pentru ciorbe (de ex. fidea);
  • smantana.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content